Basis risotto
Met dit basisrecept voor risotto kun je alle kanten op. Voeg eraan toe wat je lekker vindt en zet de meest uiteenlopende risotto’s op tafel!
Voor 4 personen
- 300 gram risottorijst (arborio of carnaroli)
- 1 tot 1,5 liter kruidenbouillon
- 1 glas witte wijn
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el olijfolie
- 20 gram roomboter
- 75 gram Parmezaanse kaas
- peper en zout
- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan.
- Fruit de ui.
- Voeg de risottorijst toe en roer goed.
- Voeg de witte wijn toe zodra de korrels een beetje glazig zijn.
- Als de wijn is opgenomen, voeg je lepel voor lepel de bouillon toe.
- Blijf steeds goed roeren, vooral langs de randen. Zet het vuur niet te hoog.
- Ga door tot de bouillon bijna op is en proef steeds of de rijst al gaar is. Dit duurt zo’n 20 minuten.
- Als de rijst gaar is, roer je er de roomboter en Parmezaanse kaas door.
- Breng op smaak met peper en zout.
Kijk ook eens bij deze recepten:
Risotto met bleekselderij en parmaham
Groene aspergerisotto met raapstelenpesto
2 bereidingen voor zoete aardappel met taleggio