Abrikozenmousse taart

Abrikozenmousse taart

Koningsdag

Het begint weer overal oranje te kleuren en ook de oranje tompoucen en moorkoppen worden volop aangeboden want morgen is het Koningsdag! Ik ben voor deze gelegenheid de keuken in gedoken om eens wat anders te maken dan het standaard oranje gebak. En zie hier, een heerlijke abrikozenmousse taart. Geen moeilijke taart maar het kost wel even wat tijd. Begin gewoon vandaag en dan kun je er morgen lekker van smullen. Fijne Koningsdag allemaal!

Abrikozenmousse taart

Ingrediënten en bereidingswijze abrikozenmousse taart

Cake

  • 185 gram boter
  • 220 gram fijne suiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 125 ml sinaasappelsap

Abrikozenmousse

  • 400 g gedroogde abrikozen
  • 2 el honing
  • sap van ½ citroen
  • 265 ml melk
  • 95 gr suiker
  • 4 eidooiers
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 7 blaadjes gelatine
  • 500 gram geklopte slagroom

Aan de slag!

  1. Breng de abrikozen aan de kook met 200 ml water en de honing.
  2. Zet het vuur laag en laat de abrikozen in 30 minuten zacht worden, laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en pureer met de staafmixer of in de blender. Voeg eventueel nog wat water toe zodat je een gladde puree krijgt.
  3. Verwarm alvast de oven voor op 160 graden.
  4. Vet vervolgens een ronde taartvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  5. Klop de boter en suiker luchtig.
  6. Voeg een voor een de eieren toe en blijf kloppen tot alles gemengd is.
  7. Schep dan het bakmeel, amandelmeel en sap door het botermengsel.
  8. Schenk tenslotte het beslag in de vorm en zet hem ongeveer 50 graden in de oven tot een satéprikker er schoon uit komt. Laat de taart afkoelen.
  9. Breng vervolgens de melk, suiker en vanille aan de kook.
  10. Klop dan de eidooiers los en voeg een paar eetlepels van de warme melk aan de eidooiers toe.
  11. Giet vervolgens, al roerend, de eidooiers bij de overige melk. Laat dit op zacht vuur dikker worden, het mag niet koken en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
  12. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Knijp ze uit en los de blaadjes vervolgens op in een klein beetje kokend water.
  13. Voeg de abrikozenpuree aan het melkmengsel toe en roer er vervolgens de opgeloste gelatine door.
  14. Spatel er tenslotte de slagroom doorheen. Laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
  15. Snijd de taart doormidden en besmeer de bodem met een royale laag mousse. Leg dan de bovenlaag weer op de mousse en vul een spuitzak met kartelmondje met de rest van de mousse.
  16. Spuit tot slot mooie rozetjes op de bovenkant. Bewaar de abrikozenmousse taart in de koelkast.

Abrikozenmousse taart

Tip: De overgebleven mousse kun je lekker als toetje eten!

Probeer ook eens het Perzik abrikozen roomijs zonder ijsmachine en Appel abrikozentaartje

Ga jij deze abrikozenmousse taart maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

 

 

 

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.