Plaattaart met zalm en doperwten
Een plaattaart is makkelijk om te maken en snel klaar maar het ziet er wel altijd feestelijk uit! En het eet toch net wat lekkerder als iets er mooi uit ziet. Deze plaattaart met zalm en doperwten kun je ook met een gerust hart tijdens een diner serveren!
Inhoudsopgave
plaattaart met zalm en doperwten
Voor 4 – 6
personen
Bereidingstijd
15 minuten
Oventijd
25 minuten
Niveau
Eenvoudig
ingrediënten
- 1 pak koelvers bladerdeeg
- 280 gram verse zalm
- 50 gram doperwten (diepvries)
- 100 gram roomkaas
- een halve ui
- 2 eetlepels parmezaanse kaas
- 1 losgeklopt ei
- peper en zout
- Provençaalse kruiden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
- Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat en prik gaatjes in de bodem met een vork.
- Bestrijk het bladerdeeg met de roomkaas maar laat de randen vrij.
- Snijd de ui in dunne plakken en verdeel over de roomkaas.
- Bestrooi met de Provençaalse kruiden en peper en zout.
- Bestrijk de randen met het losgeklopte ei.
- Bak de bladerdeegbodem 10 minuten voor.
- Verdeel de doperwten over de bodem.
- Snijd de zalm in dunne plakjes en verdeel dit over de plaattaart.
- Bestrooi met peper en zout en de Parmezaanse kaas.
- Bak nog eens 5 à 10 minuten.
Ook zo gek op zalm? Er staan nog meer lekkere recepten online!
- Zalmzijde uit de oven met venkel, prei en granaatappelpitjes
- Poke bowl met zalm en surimi
- Gepofte aardappels met gerookte zalm
- Zalm met bloemkoolpuree en beurre noisette
Ga jij deze plaattaart met zalm en doperwten maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.