Dessertsalade van gegrilde sinaasappel, mango en geitenkaas
Geitenkaas in je dessert
Daar ben ik weer met iets verrassends! Want zeg nou zelf, altijd maar dezelfde dingen eten is maar saai toch? Voor de Saladay van Bettine geitenkaas moesten we een zomerse salade maken met, jawel, geitenkaas. Ik wil dan altijd iets anders maken dan dat er al is dus dat is uitdaging 1 want er is al zo ontzettend veel gemaakt met geitenkaas. En toen ineens bedacht ik me dat fruit en geitenkaas een fantastische combi zijn en waarom zou salade alleen maar hartig kunnen zijn? Zo ontstond toen het idee voor een dessertsalade van gegrilde sinaasappel, mango en geitenkaas.
Perfecte afsluiter van een diner
En echt, het is een fantastisch nagerecht. De pecannoten karameliseer je en de honing geitenkaas brengt alles samen! Als je hier ook nog een bolletje vanilleijs bij eet, hmmm, ik krijg er nu alweer trek in! Bovendien is het een perfect dessert voor mensen die wel graag een dessert eten maar niet iets heel zwaars willen eten! Laat je me weten hoe het smaakte?
Ingrediënten en bereidingswijze dessertsalade van gegrilde sinaasappel, mango en geitenkaas
- 2 mango’s
- 4 sinaasappels
- een handje gedroogde abrikozen
- een handje pecannoten
- geitenkaas met honing
- 1 eetlepel milde olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel abrikozenjam
- Doe de pecannoten met 1 eetlepel honing in een koekenpan en laat op laag vuur de honing smelten.
- Bak de pecannoten ongeveer 4 minuten en laat ze afkoelen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Schil de sinaasappels dik en snijd er mooie partjes tussenuit. Snijd ook de mango in mooie plakjes.
- Schep de partjes sinaasappel om met 1 eetlepel honing, leg ze in een ovenschaal en rooster 3 minuten onder een hete grill
- Leg de gegrilde sinaasappel met de mango op een bord en verkruimel de geitenkaas erover.
- Garneer met de pecannoten en klop een dressing van een milde olijfolie met het citroensap en de abrikozenjam.
- Besprenkel de dessertsalade van gegrilde sinaasappel, mango en geitenkaas hiermee en geniet ervan!
Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.