Hapje met scrambled eggs, spinazie en truffelsalami
Top your Tuc
Voor de Top your Tuc bloginsidersactie die ik voor Uit Pauline’s Keuken doe, kregen we de opdracht om 2 lekkere toppings te bedenken voor Tuc crackertjes. De eerste die ik maakte was een Borrelhapje met bietenmousse en makreel en nu moest ik gaan nadenken over de 2e variant. Met Pasen bijna in zicht vond ik het tijd voor een lekker Paashapje dat je ook nog bij de brunch kunt serveren. Tja, waar denken de meesten gelijk aan bij Pasen? Juist, aan eieren! Waarom zou ik in plaats van toast met scrambled eggs niet eens een lekker crackertje maken met scrambled egg?! Door de truffelsalami wordt het een luxe variant en stiekem zit er ook wat truffelolie in de scrambled eggs verwerkt voor een nog rijkere truffelsmaak! Dit hapje met scrambled eggs, spinazie en truffelsalami is superfeestelijk en past naast de brunch ook perfect bij bijvoorbeeld een high tea!
x
Ingrediënten en bereidingswijze hapje met scrambled eggs, spinazie en truffelsalami
- Tuc original
- 4 eieren
- Een flinke handvol spinazie
- 1/2 kleine ui
- 4 plakjes truffelsalami + extra om te serveren
- Olijfolie
- Peper en zout
- 2 theelepels truffelolie
- Snipper de ui.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui op laag vuur een paar minuten tot hij glazig is.
- Voeg de spinazie toe en laat het slinken.
- Klop ondertussen de eieren los met wat peper en zout.
- Voeg de eieren aan het spinazie ui mengsel toe en laat ze al roerend garen.
- Snijd de truffelsalami in kleine stukjes en roer door ei spinazie mengsel.
- Breng op smaak met de truffelolie en eventueel nog wat peper en zout.
- Beleg de Tuc crakcertjes met wat van de scrambled eggs en eventueel nog wat extra truffelsalami.