Aubergine met parelgort en kaas

Aubergine met parelgort en kaas

IMG_0243Ook in de zomervakantie vliegt de tijd! Van tevoren denk ik nog wel even: ‘6 weken de kinderen de hele dag thuis, dat wordt pittig.. ‘ maar gelukkig valt het iedere keer weer mee. Er is ook eigenlijk zoveel te doen en lekker niets hoeven is ook juist wel weer fijn. We gaan ook nog 2 weken naar Frankrijk en daarvoor ben je eigenlijk ook weer een een week aan het inpakken. Het is altijd weer een hoop dat je moet meenemen en waar je aan moet denken. Hopelijk hebben we dit jaar beter weer op vakantie dan vorig jaar. Toen hebben we de eerste week alleen maar regen gehad en het was nog koud ook! Toch was het een heerlijke vakantie! 

Wat hebben jullie deze vakantie allemaal gedaan? Zodra het mooi weer is in Nederland ga ik het liefst met de jongens naar het strand. Daar kunnen ze zich uren vermaken met schepjes en emmertjes en vooral met het zoeken naar krabbetjes en schelpen. Pas waren we er ook en als het dan eb wordt, vind je allemaal kleine heremietkreeftjes in de schelp. Die zijn echt leuk want je ziet dan ineens schelpjes ‘lopen’ door het ondiepe water. We hebben dit jaar voor het eerst ook een Rotterdampas dus we kunnen nu wanneer we willen naar alle musea, zwembaden, pretparken, de Euromast op en noem maar op. Het is echt een leuke manier om zo nieuwe dingen te proberen.

Zo is het Museon in Den Haag echt heel leuk voor kinderen en het Maritiem Museum ook. Zelf ben ik ook al 2 keer naar een tentoonstelling geweest. Cultureel jaartje zo 🙂 Niet dat we ons zonder Rotterdampas niet vermaken hoor. Zo zijn we pas nog bramen gaan plukken in het bos. Hartstikke leuk voor kinderen (wel oppassen voor de stekels) en daarna kun je samen jam maken. Nou je merkt wel dat ik de zomer prima door kom. Voor ik het weet is het weer voorbij en dan is het weer 4 keer per dag heen en weer naar school en na school zwemles / sport. Dus geniet nog even van de zomer!

IMG_0241

Dit gerecht is heerlijk voedzaam na een lekker dagje uit. Aubergines zijn hartstikke gezond en bovendien enorm geschikt om te vullen. Ik heb ze met parelgort gevuld, een lekkere stevige graansoort.

Voor 4 personen

  • 3 aubergines
  • 200 gram parelgort
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Een snufje cayennepeper
  • Een bosje koriander
  • Peper en zout
  • 100 gram witte kaas of feta
  • Olijfolie
  1. Kook de parelgort volgens de gebruiksaanwijzing in gezouten water. Let op: de parelgort die ik had, moet eerst 8 – 12 uur weken. Je hebt ook parelgort van Lassie, die kun je gelijk koken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  3. Halveer de aubergines in de lengte en schep het vruchtvlees eruit. Laat wel een rand van ongeveer een halve cm zitten.
  4. Leg de uitgeholde aubergines in een ovenschaal, bestrooi met zout en besprenkel met olijfolie. Zet een half uur in de oven.
  5. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd het aubergine vruchtvlees in stukjes.
  6. Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui 3 minuten.
  7. Doe de knoflook en aubergine erbij en bak 2 minuten mee.
  8. Voeg alle specerijen toe en bak op matig vuur tot de aubergine zacht is.
  9. Hak de steeltjes van de koriander fijn en roer ze erdoor.
  10. Doe de afgegoten parelgort erbij en breng op smaak met peper en zout.
  11. Verkruimel de helft van de kaas erdoor.
  12. Haal de aubergine helften uit de oven en vul ze met het parelgort aubergine mengsel.
  13. Verkruimel de rest van de kaas over de aubergines en zet nog 10 minuten in de oven.
  14. Serveer met koriander.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.