Snelle pizza van de bakplaat
Het is weekend en dus tijd voor iets lekkers! Nou is het eigenlijk altijd fijn om lekker te eten maar in het weekend heb ik dan weleens trek in lekker comfort food. Ik vind homemade pizza heerlijk, je kunt hem beleggen met wat je maar lekker vindt en het is nog makkelijk te maken ook! Dit recept voor snelle pizza van de bakplaat kan altijd. Je kunt het deeg zelf maken maar je kunt ook kiezen voor nog sneller en koelvers pizzadeeg gebruiken. Even uitrollen, beleggen, bakken en klaar! Wat is jouw favoriete pizza recept?
Inhoudsopgave
snelle pizza van de bakplaat
4 personen
20 minuten
30 minuten
eenvoudig
Ingrediënten
500 gram bloem
1 zakje gist
een halve eetlepel zout
een halve eetlepel ruwe rietsuiker
325 ml lauw water
of kant en klaar pizzadeeg uit de koeling
gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
2 bollen mozzarella
oregano
Bereidingswijze
- Meng de bloem met het zout.
- Roer de gist met de suiker los in het water. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het water toe.
- Kneed dit zeker 10 minuten goed door. Ik doe het zelf in mijn standmixer met deeghaak. Die laat ik dan zo’n 7 minuten kneden.
- Bestuif het deeg met bloem en laat het in huishoudfolie een kwartier rusten.
- Verwarm de oven voor op 250 °C op de pizzastand. Bij mijn oven is dat een ventilator met een streepje eronder.
- Verdeel het deeg in tweeën en rol beide delen uit tot een rechthoek ter grootte van de bakplaat. Bestrijk met de gezeefde tomaat en bestrooi met oregano.
- Vervolgens kun je het beleg erover verdelen.
- Eindig altijd met de mozzarella.
- Bak de pizza in ongeveer 10 minuten knapperig afhankelijk van de dikte van je bodem.
Deze pizza belegde ik met in dunne plakjes gesneden roseval aardappels, rozemarijn, pancetta, buffelmozzarella en verse tijm en de andere met gorgonzola, verse vijgen, mozzarella en wat balsamico stroop. Die met vijgen heb ik trouwens met het spelt pizzadeeg van Tante Fanny gemaakt.
Ander lekker beleg is bijvoorbeeld: salami, spianata romana, zongedroogde tomaatjes, tonijn uit blik, olijven, gerookte zalm, ansjovis, kappertjes, gehalveerde cherrytomaten, dunne plakjes courgette of aubergine, champignons, ham, paprika en zo kun je eigenlijk eindeloos variëren. Garneer na het bakken de pizza met rucola of basilicum.
Nog een tip: gebruik niet teveel ‘nat’ beleg want dan wordt de bodem zompig.
Buon appetito!!
Bekijk ook eens mijn andere pizzarecepten:
- Pizza porcini met pancetta
- Pizza met vijgen, pancetta en pecannoten
- Pizza met courgette, ricotta en pesto
- pizza met spinazie, bacon en ui
Deze pizza’s kun je natuurlijk allemaal op de snelle manier bereiden maar als je meer tijd hebt, moet je echt het deeg met de langere rijstijd maken. Dat is nog zoveel lekkerder! Veel plezier met pizza bakken en laat je het me weten als je mijn recept hebt gemaakt?