Pizza met saucijs en eekhoorntjesbrood
Inhoudsopgave
Aardse smaken op een pizza met saucijs en eekhoorntjesbrood
Van pizza word ik altijd blij en van deze pizza met saucijs en eekhoorntjesbrood helemaal! Dit is één van onze favorieten en wordt dan ook vaak gemaakt. De smaken van de worst en paddenstoelen passen goed bij elkaar en het is ontzettend lekker op de pizza.
Zelf pizza maken
Heb je weleens zelf pizza gemaakt? En dan bedoel ik echt van A tot Z. Het is ontzettend leuk om te doen en levert pizza’s op zoals je ze ook in Italië eet. Een goede pizzabodem is echt enorm bepalend voor de smaak van je pizza. Met mijn basisrecept voor pizzadeeg maak je zeker weten een geweldige bodem die altijd lukt! Bij het recept vind je ook instructiefilmpjes voor het vormen van pizzadeeg met je handen. Dit doe je namelijk nooit met een deegroller want dan krijg je een platte rand en dat wil je niet. Het is even een handigheidje dat je moet krijgen, maar eenmaal in de vingers is het een fluitje van een cent. Het makkelijkst is om je pizza met een pizzaschep in de oven te schuiven, zo kun je altijd de bakplaat al voorverwarmen of je houtoven natuurlijk. Eenmaal gebakken is het zo snel mogelijk snijden met een pizzames en aanvallen maar!
Wat is eekhoorntjesbrood of funghi porcini
In Nederland staat het bekend als eekhoorntjesbrood, in Italië als funghi porcini en in Frankrijk als cèpes. Maar wat is het? Het is een wilde paddestoel en komt uit de boletenfamilie. Hij heeft een verfijnde, nootachtige smaak en is ook vers verkrijgbaar. Heerlijk om kort te bakken! Je ziet verse exemplaren niet vaak en ze zijn ook prijzig. Gedroogd eekhoorntjesbrood is ook niet goedkoop, maar je hebt er maar weinig van nodig om een heerlijke smaak te krijgen. Het is aards en met niks te vergelijken. Op de pizza is het dan ook verrukkelijk en deze pizza met saucijs en eekhoorntjesbrood is dan ook niet voor niks favoriet. Probeer het zelf maar eens!
Pizza met saucijs en eekhoorntjesbrood
Ingrediënten
- 1 bol pizzadeeg
- gepureerde tomaten
- oregano
- 1/2 bol mozzarella uitgelekt en in stukjes gescheurd
- 1 saucijs ontveld en in stukjes
- 1 el gedroogd eekhoorntjesbrood geweld in heet water en in stukjes
- semolina om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de pizzaoven ruim van tevoren voor tot 400 graden of verwarm je oven tot de hoogste stand. Op mijn hetelucntoven zit een speciale pizzastand die tot 270 graden kan. Verwarm in het laatste geval de bakplaat mee.
- Vorm het deeg met je handen tot een ronde schijf. Hoe je dat doet vind je in het filmpje bij het basisrecept. Leg het op een met semolina bestoven pizzaplank om de pizza zo in de oven te kunnen schuiven.
- Verdeel wat tomatensaus over de bodem en laat hierbij ongeveer 1 cm van de rand vrij. Bestrooi met oregano.
- Beleg met in stukjes mozzarella en verdeel er dan de stukjes saucijs en eekhoorntjesbrood over.
- Bak de pizza, afhankelijk van het type oven, in 3 tot 12 minuten goudbruin en gaar. Gebruik bij een normale oven een stuk bakpapier om de pizza op te bakken.
- Snijd in punten en serveer direct.
Gek op pizza?
Hier gaat bijna wekelijks de pizzaoven aan en ik varieer zo vaak mogelijk met toppings. Zoek in de zoekbalk op pizza en je vindt maar liefst 22 andere pizzarecepten waaronder natuurlijk het basisrecept voor pizzadeeg. Ik deel hier alvast nog een paar andere toppers: