Pastinaak spinaziesoep
Inhoudsopgave
Lekkere romige pastinaak spinaziesoep met topping van geroosterde pompoen- en zonnebloempitten
Soep is altijd zo’n dankbaar gerecht! Makkelijk en snel. Met slechts een paar ingrediënten maak je deze verrukkelijke pastinaak spinaziesoep die van zichzelf lekker romig is. Afgetopt met een mix van zonnebloem- en pompoenpitten wordt het een echt feestmaal!
Soep bomvol vitamines in de herfst
Ik moet er dit jaar echt even aan wennen: de omslag naar de herfst en kortere dagen. Na een heerlijke, lange en warme zomer is dit de eerste echt gure dag met pittige buien. Gelukkig vind ik het wel heel fijn dat we weer kunnen genieten van echte herfstgerechten en daar is soep voor mij echt onlosmakelijk aan verbonden! Met een kom soep verwarm je jezelf niet alleen, maar je krijgt ook nog eens een berg groenten binnen. Extra vitamines kunnen we in de herfst allemaal wel goed gebruiken dus dan is deze makkelijke pastinaak spinaziesoep een topper!
Zelf soep maken
Het is natuurlijk een fluitje van een cent om zelf soep te maken. Je doet wat groenten bij elkaar in de pan met bouillon en pureert het als je dat wil. Dan heb je gewoon een heerlijke lunch, voorgerecht of bijgerecht voor de kortere dagen. In deze pastinaak spinaziesoep zitten ook nog ui en bleekselderij verstopt en de topping geeft een lekkere bite aan het geheel. Ik hou enorm van soep als lunch en neem het graag mee naar mijn werk. Na zo’n vitaminebom kun je er weer tegenaan!
Pastinaak spinaziesoep
Equipment
- staafmixer
Ingrediënten
- 3 pastinaken geschild en in stukjes
- 1 stengel bleekselderij in stukjes
- 1 ui gesnipperd
- 400 gram spinazie
- 1 liter groentebouillon
- 4 el zonnebloem- en pompoenpitten
- olijfolie
- grof zeezout en vers gemalen peper
Instructies
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit hierin de pastinaak, bleekselderij en ui. Bak dit even aan en laat dan op laag vuur 5 minuten fruiten.
- Voeg de spinazie toe en bak even mee. Voeg de bouillon ook toe en breng aan de kook.
- Laat de soep zo'n 20 minuten doorkoken tot de pastinaak zacht is.
- Rooster ondertussen de pittenmix goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie en grof zeezout.
- Pureer de soep, breng naar wens op smaak met zout en peper en serveer met de pittenmix.
Variëren met soeprecepten
Naast dit heerlijke recept vind je natuurlijk nog meer soeprecepten op de blog. Ik heb alvast een selectie voor je gemaakt. Wil je nog meer inspiratie dan kun je via de zoekbalk of het receptenmenu alle soeprecepten vinden.