No bake aardbeien ricottataart met kaneelbodem
Makkelijker dan makkelijk. Bij dit taartje kost het geduld je de meeste moeite haha. Want ik heb dit taartje met verse aardbeien letterlijk binnen 15 minuten in de koelkast gezet. Daarna moet je dan nog wel even decoreren maar dat hoeft allemaal niet zo ingewikkeld. Je kunt ook gewoon hele aardbeien gebruiken. Soms is het gewoon fijn om een recept te hebben dat makkelijk, snel en lekker is en deze no bake aardbeien ricottataart met kaneelbodem voldoet aan alle eisen!
Inhoudsopgave
No bake aardbeien ricottataart met kaneelbodem
Dit taartje hoef je dus alleen maar in de koelkast te zetten. Er komen geen moeilijke bereidingswijzes aan te pas en de bodem maak je met kaneelbiscuitjes. Die zijn lekker bros en het draagt bij aan een luchtig geheel. De ricotta klop je stevig met slagroom en daar gaat gelatine doorheen. Door de ricotta wordt het extra fris en natuurlijk mag een beetje citroenrasp niet ontbreken. Dit is trouwens ook een prima basis voor elke andere soort fruit. Wat denk je van perziken, mango, kersen of frambozen? De bodem en vulling zijn gewoon fris en je kunt het dus aftoppen met jouw favoriete soort fruit.
Tips om je taart goed uit de vorm te krijgen
Als je een taart maakt, is het natuurlijk wel zo fijn als je deze gemakkelijk uit je vorm krijgt zodat je deze netjes kunt serveren en, in mijn geval, dat de taart nog enigszins appetijtelijk op de foto komt te staan. Daarom bekleed ik de bodem en de zijkanten van mijn bakvorm altijd met bakpapier. Ik vet de vorm licht in en haal uit 1 vel bakpapier precies genoeg voor een hele vorm. Als je een hele strakke zijkant wilt bij bijvoorbeeld een kwarktaart zoals een aardbei limoen kwarktaart dan gebruik je bij voorkeur acetaat folie. Hiermee krijg je een hele strakke afwerking van je taart en mooie gladde zijkanten. Ziet er gelijk heel professioneel uit! Door het bakpapier en acetaatfolie kun je de vorm gewoon eenvoudig verwijderen zonder dat deze blijft plakken.
No bake aardbeien ricottataart met kaneelbodem
Equipment
- springvorm van 24 cm
- bakpapier
- mixer
- foodprocessor of deegroller
Ingrediënten
Bodem
- 200 gram kaneelbiscuits fijngemalen
- 100 gram roomboter gesmolten
Ricottavulling
- 250 gram ricotta
- 350 ml slagroom
- 150 gram kristalsuiker
- 2 tl vanille essence
- 1/2 citroen rasp
- 6 blaadjes gelatine
Topping
- 400 gram aardbeien schoongemaakt
- geklopte slagroom
Instructies
- Week de gelatine in koud water. Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier.
- Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten roomboter en verdeel over de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel of met de onderkant van een glas.
- Klop de ricotta met de slagroom, suiker, vanille essence en citroenrasp tot het stevig is.
- Verwarm 2 eetlepels water in een pannetje en los hier de gelatine in op. Laat enigzins afkoelen en spatel het dan door het ricottamengsel.
- Verdeel het ricottamengsel over de bodem, strijk glad en zet minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Decoreer de taart tenslotte met aardbeien en geklopte slagroom.
Recepten met aardbeien
Bijna iedereen is dol op aardbeien en ik ook! Ik bak er heel graag mee dus er staan allerlei lekkere recepten op de blog die jij kunt maken als je ook volop van aardbeien wilt genieten: