Gemarineerde Italiaanse groenten met gegrilde halloumi

Gemarineerde Italiaanse groenten met gegrilde halloumi

Ik ben echt gek op gegrilde groenten! Uit de oven, op de barbecue of in de grillpan. De smaak van groenten wordt op deze manier zoveel intenser en vaak wat zoeter. Door groenten net op een andere manier te bereiden, haal je er veel meer uit. Als je ze dan ook nog marineert in azijn en olijfolie met wat kruiden en knoflook, weet je niet wat je proeft! Een ideaal borrelhapje of bijgerecht voor elk moment en met gegrilde halloumi erbij is het helemaal feest! Deze gemarineerde Italiaanse groenten met gegrilde halloumi heb ik extra op smaak gebracht met Limoncello-azijn en saveurade van Oil & Vinegar.

Heerlijke delicatessen van Oil & Vinegar

Oil & Vinegar is altijd al één van mijn favoriete delicatessenwinkels geweest. Heerlijk om er rond te snuffelen en te bedenken wat voor je lekkers je kunt gaan maken. Toen ik die bijzondere azijn zag, wist ik dat ik daar iets mee wilde maken. Ik hou van pure smaken en dan is zo’n marinade van deze azijn in combinatie met de grassige olijfolie uit Puglia perfect. De groenten breng je ook nog op smaak met fleur de sel met citroen voor de ultieme smaakbeleving. De halloumi breng je op smaak met de saveurade uit Assisi. Uiteraard koos ik voor deze want Assisi ligt vlakbij Perugia en door mijn studie daar ben ik verknocht aan die regio en alles wat er vandaan komt! Deze saveurade met peterselie, basilicum, rozemarijn en oregano is perfect om vele gerechten op smaak te brengen!

Lange gedekte tafel vol heerlijke antipasti voor Pasen

Ik zie het al helemaal voor me: met Pasen de tafel mooi dekken en vol zetten met de lekkerste antipasti, broodjes, salade en ander lekkers! Hopelijk kunnen we er in de lentezon van genieten. Heerlijk buiten, uit de wind! Wij hebben gelukkig een overkapping in de tuin dus daar kun je net wat sneller zitten. Natuurlijk mogen deze gemarineerde Italiaanse groenten met gegrilde halloumi niet ontbreken tijdens de Paasbrunch. Heerlijk op een snee vers brood of gewoon zo! En zet vooral ook de producten van Oil & Vinegar op tafel. Niet alleen mooi om te zien maar ook nog eens heel erg lekker om je andere gerechten mee op smaak te brengen. Hallo stukje stokbrood met olijfolie en fleur de sel 😊

Halloumi met extra smaak

Voor als je je trouwens afvraagt wat halloumi is…. Dit is een geitenkaas uit Cyprus. Door het eiwitgehalte is dit een perfect kaasje om te grillen, bakken of frituren want hij behoudt zijn vorm en krijgt een lekker korstje. Door de halloumi te bestrijken met de saveurade krijgt deze nog meer smaak! Deze gemarineerde Italiaanse groenten zijn ook perfect om op de barbecue te bereiden bij mooi weer. Je groenten krijgen dan nog meer smaak! De halloumi maak je pas de volgende dag want de groenten moeten een nachtje marineren voor een optimale smaak. Die worden in de dagen erna overigens alleen maar lekkerder dus wat overhouden is geen probleem.

Fijne Pasen!

Gemarineerde Italiaanse groenten met gegrilde halloumi

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Marineren: 2 uur tot 1 nacht

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de aubergine, courgettes en paprika met zout en laat dit 30 minuten staan.
  2. Schep de groenten om met 3 el neutrale olijfolie en verwarm een grillpan op hoog vuur.
  3. Grill de groenten aan beide kanten tot je mooie grillstrepen ziet en de groenten wat zachter zijn geworden.
  4. Doe ze in een schaal en schep om met de knoflook, grof gesneden muntblaadjes, de Limoncello-azijn, extra vierge olijfolie en fleur de sel naar smaak. Dek af en laat minstens 2 uur marineren maar bij voorkeur een hele nacht.
  5. Verwarm de oven voor op de grillstand op 220 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
  6. Snijd de halloumi in plakken en verdeel over de ovenschaal.
  7. Bestrijk met de saveurade en grill in 8 – 12 minuten tot de halloumi goudbruin is.
  8. Serveer met vers brood, vleeswaren, olijven en andere lekkere antipasti!

Serveertip: bij Oil & Vinegar verkopen ze ook mooie serveerplanken en leuke tapasschaaltjes om het geheel mooi aan te kleden! Op de foto zie je bijvoorbeeld een mooie plank die ik daar uitzocht.

Ultieme Paasbrunch

Wil je nog meer lekkers op tafel zetten tijdens de Paasbrunch? Download dan mijn gratis Paas e-book of neem een kijkje bij één van deze heerlijke paasrecepten.

–      Hollandse Garnalen Dip
–      Zwarte Knoflook Boterdip Met Rauwkost
–      Hamrolletjes Met Geitenkaas En Pesto
–      Borrelbrood Met Camembert En Kruidenolie

 

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Oil & Vinegar.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.