Rozenwater panna cotta met pistachekoekjes
De afgelopen jaren ben ik niet altijd even consequent geweest met het gelijk uitwerken van mijn recepten waardoor sommigen wel erg lang zijn blijven liggen. Zoals dit verrukkelijke recept voor rozenwater panna cotta met pistache koekjes. De pistachekoekjes heb ik meer dan een jaar geleden al op de blog geplaatst en de panna cotta maakte ik toen ook haha. Gelukkig had ik het recept wel ergens opgeschreven zodat jullie er nu ook van kunnen genieten!
Inhoudsopgave
Zelf rozenwater panna cotta met pistachenoten maken
Zelf panna cotta maken is helemaal niet moeilijk. Panna cotta betekent letterlijk gekookte room en is een Italiaans nagerecht. Het bevat room, suiker en gelatine en de truc is om precies de juiste structuur te krijgen. Te weinig gelatine en de panna cotta stort in en teveel en het is net een stuiterbal en niet lekker om te eten. Laat de gelatine wel lang genoeg weken en knijp het niet teveel uit. Haal het uit het koude water en voeg het gewoon met aanhangend water toe. De combinatie van rozenwater en pistachenoten is ook echt een aanrader en daarmee til je dit dessert naar een hoger level. De granaatappelpitjes maken het helemaal af!
Pistachekoekjes
De pistachekoekjes die je voor dit recept nodig hebt, moet je wel even maken maar het mooie is dat ze zo gemaakt zijn! De rozenwater panna cotta moet ook nog opstijven dus dan kun je mooi het deeg laten rusten. Of maak alles een dag van tevoren. Deze pistachekoekjes maak je met havermeel, dat zorgt voor een lekker bros effect. Koop bij voorkeur al gepelde pistachenoten, dat scheelt je een hoop werk. En als je geen zin hebt om voor dit dessert zelf koekjes te maken, gebruik dan kant en klare koekjes!
Rozenwater panna cotta met pistachekoekjes
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 15 ml rozenwater
- 4 blaadjes gelatine
- 75 g suiker
- 1 granaatappel alleen de pitjes
- pistachekoekjes volgens recept of gebruik kant en klare koekjes naar keuze
Instructies
- Week de blaadjes gelatine minstens 10 minuten in koud water.
- Doe de slagroom met het rozenwater en de suiker in een steelpan en breng aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en roer de gelatine erdoor.
- Verdeel de rozenwater panna cotta over 4 glaasjes en zet dit minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Serveer de panna cotta met de granaatappelpitjes en pistachekoekjes.
Heerlijke desserts om je vingers bij af te likken
Het is de kroon op je werk en een mooie afsluiter van een diner: een dessert is altijd lekker! Naast deze rozenwater panna cotta met pistachekoekjes geef ik je nog wat suggesties voor een heerlijk en bijzonder dessert: