Verse melk van blije koeien

Verse melk van blije koeien

In het mooie groene hart van Nederland ligt de melkveehouderij van de familie Oostdam. Het is een echt familiebedrijf dat van generatie op generatie is overgedragen. De afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid: meer land, meer koeien en dus meer melk. Met duurzaamheid hoog in het vaandel is er behouden wat er al was en zijn de kansen benut om verder te ontwikkelen. En dat levert verse melk van blije koeien op!

verse melk van blije koeien

Weg met anonieme melk

Zo vers zelfs dat het binnen 2 dagen bij jou op tafel kan staan. Hoe dat kan? De familie Oostdam is samen met Picnic en Lely aan de slag gegaan om verse melk zo snel mogelijk bij de consument te krijgen. Ze willen dat er meer verbinding komt tussen de mens en de natuur. Weg met de anonieme melk maar gewoon weten waar je melk vandaan komt. Daarom hebben ze zich aangesloten bij het platform Mijn Melk en leveren ze via Picnic dagelijks verse melk die in hun eigen minimelkfabriek gemaakt wordt.

verse melk van blije koeien

Minimelkfabriek

Die minimelkfabriek komt weer bij Lely vandaan, een bedrijf dat wereldwijd machines levert voor melkveehouders. De orbiter is een melkrobot die volledig automatisch werkt. De koeien kunnen er langs lopen en als ze genoeg melk hebben volgens de scans, worden ze gemolken. Gemiddeld 3 keer per dag. Het is een vernuftig systeem en er wordt gelijk gekeken naar de voedingswaarden. Zo kan er onderscheid gemaakt worden in vetpercentage maar in principe wordt er niets gestandaardiseerd. De melk van de familie Oostdam heeft dan ook een hoger vetpercentage dan de gemiddelde melk in de supermarkt.

verse melk van blije koeien

Verse melk van blije koeien

De koeien hebben alle vrijheid bij de familie Oostdam, ze kunnen gaan en staan waar ze willen. Ze hebben een licht en luchtdoorlatende stal, diep ingestrooide ligbedden en meer comfort. Als het beter weer wordt, mogen ze ook naar buiten maar het grappige is dat ze er vaak voor kiezen om binnen te blijven! De koeien mogen rustig oud worden en krijgen goed te eten. Dat zorgt natuurlijk weer voor lekkere verse melk!

verse melk van blije koeien

Alles op één plek

Ik blijf het prachtig vinden om een kijkje te nemen achter de schermen van een bedrijf. Om te zien hoe een product met veel passie en liefde gemaakt wordt en vooral ook dat je weet waar het vandaan komt. Bij de familie Oostdam wordt alles op het terrein zelf gedaan zonder tussenkomst van andere partijen en dus is de melk verser dan vers. Dankzij de samenwerking met Mijn Melk en Picnic staat het nu ook nog eens heel snel bij jou in de koelkast! Helaas levert Picnic nog niet bij mij maar de melk van Mijn Melk is ook bij AH verkrijgbaar.

verse melk van blije koeien
er waren ook nog te schattige lammetjes

Disclaimer

Ik ben uitgenodigd door PR bureau HVDM voor de onthulling van de 2e orbiter in Nederland. Dit artikel is gebaseerd op mijn eigen mening en ervaring. Lees voor meer info mijn disclaimer.2 gedachten over “Verse melk van blije koeien”

  • Ben blij te lezen dat de koeien in ieder geval oud mogen worden. Dat ze niet worden afgedankt lees geslacht na een leven van melk geven. Wel vraag ik mij af of het jonge kalf bij de moeder mag blijven. Zo triest die kleine eenzame kalfjes. Om te maar niet te spreken van moeder die haar kind moet missen. Niks blije koe!

    • De koeien die ik daar heb gezien, oogden gezond, relaxed en tevreden. Ze mogen zelf hun ritme bepalen, worden niet opgejaagd en worden goed verzorgd. Ik denk dat dit een stuk beter is dan massa melkveehouderijen dus vandaar blije koeien. Misschien ontvangen ze ook wel gasten voor rondleidingen, dan kun je zelf kijken hoe de koeien erbij staan. 🙂
      groetjes Debbie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.