Gezouten karamel popcorn
Dit is toch wel één van mijn favoriete snacks voor tussendoor. Zo gemaakt en te lekker! Deze gezouten karamel popcorn is crunchy, zout en zoet tegelijk en met maar 4 ingrediënten (ok, 5 als je het water meerekent), heb je vast alles wel voorhanden om zelf aan de slag te gaan met deze salted caramel popcorn! Ik vind het altijd zo bijzonder hoe mensen ooit hebben uitgevonden wat er allemaal kan met een bepaald product. Bijvoorbeeld dat je gedroogde maiskorrels kunt poffen! Of dat je met water en suiker heerlijke karamel kunt maken. Hoe gaaf is het als je zo’n ontdekking doet?
Inhoudsopgave
Popcorn maak je met pofmais
Zo kan ik me ook altijd enorm verbazen over wat je allemaal met eieren kunt en zo zijn er wel meer producten die me enorm fascineren en waar ik enorm van kan genieten. Maar terug naar deze salted caramel popcorn. Want hoe lekker is het om tijdens een filmavondje te genieten van een schaal met lekkers. Zeker als het nog een beetje warm is! Niet te warm natuurlijk want dan verbrand je je aan de karamel. Popcorn maak je met popmais of pofmais. Dit zijn dus gedroogde maiskorrels die je vindt bij de gedroogde peulvruchten in de supermarkt. Verder heb je een pan nodig met een dikke bodem of een popcornmachine. Zelf vind ik het leuker en lekkerder om in de pan te maken met wat zonnebloemolie maar zo heeft ieder zijn voorkeur.
Zelf gezouten karamel popcorn maken
Het mooie is dat je zelf kunt bepalen hoe zout je de popcorn wilt en echt, het maken is heel simpel. Wees niet bang voor de karamel. Blijf er gewoon bij en dan komt het echt goed. Maak eerst de popcorn, zet dat klaar en start dan met de karamel. Als die een mooie goudbruine kleur heeft, zet je gelijk het vuur uit en doe je alles bij elkaar. Echt genieten hoor van deze homemade gezouten karamel popcorn!
gezouten karamel popcorn
Equipment
- pan met dikke bodem en deksel
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 90 g pofmais
- 120 g kristalsuiker
- 30 g water
Instructies
- Bedek de bodem van een pan met dikke bodem met een dun laagje zonnebloemolie en verdeel hier de pofmais over.
- Schud even om, leg het deksel erop en zet de pan op hoog vuur. Wacht tot de mais gaat poffen, schud even om en wacht tot het stopt met poppen. Haal dan gelijk de pan van het vuur!
- Doe nu de suiker met het water in een steelpan en breng op hoog vuur aan de kook.
- Laat borrelen tot het een goudbruine karamelkleur heeft en schenk het dan direct, voorzichtig, bij de popcorn. Spatel dit goed om en bestrooi met zeezout.
Ook zo gek op popcorn?
Naast die heerlijke gezouten karamel popcorn ben ik sowieso dol op popcorn! En laten we eerlijk zijn, zonder de karamel is het een stuk verantwoorder. Popcorn is eigenlijk een behoorlijk gezonde snack en bevat weinig calorieën en veel vezels. De perfecte snack eigenlijk als je wilt afvallen maar toch wat lekkers wilt eten. Kies dan dus niet voor de salted caramel variant maar maak gebruik van je favoriete kruiden! Bekijk hier nog 3 heerlijke popcornrecepten.