fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

3 soorten popcorn

popcorn

Vandaag is het popcorndag! En weet je wat nou zo leuk is? Popcorn is eigenlijk heel gezond dus vervang eens vaker je chips voor een bakje popcorn. Het bevat weinig calorieën en veel vezels maar is bovenal heel erg lekker! Hoe eet jij het het liefst? Ok, 2 van deze opties zijn uiteraard minder gezond door de suiker en boter maar hier kun je wel optimaal van genieten. En op popcorndag mag je best een beetje uitpakken vind ik. En de andere dagen eet je dan gewoon popcorn naturel of met een snufje zout. Dat is ook al superlekker! De cracker jacks zijn wat meer werk maar zeker de moeite waard. Probeer het maar eens! Mijn favoriet is toch wel die met gerookt paprikapoeder en rozemarijn alhoewel de andere 2 ook niet te versmaden zijn als je zoete trek hebt.

Happy popcorn day!

Basisrecept popcorn voor 2 personen:

  • 50 gram pofmais
  • zonnebloemolie
  • ruime pan met deksel
  1. Doe een beetje zonnebloemolie in een ruime pan. De bodem moet net bedekt zijn.
  2. Voeg de pofmais toe, doe het deksel erop en zet het vuur hoog.
  3. Wacht tot je het niet meer hoort poffen en haal dan direct de pan van het vuur.

Kaneelpopcorn:

kaneel popcorn

  • 2 porties popcorn (al gepoft volgens het recept hierboven)
  • 15 gram gesmolten roomboter
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • zeezout naar smaak
  1. Breng de popcorn op smaak met een klein beetje zeezout.
  2. Roer de gesmolten boter, suiker en kaneel door elkaar.
  3. Doe het bij de popcorn en roer goed door.

Paprikapopcorn met rozemarijn:

paprika popcorn2 porties popcorn (al gepoft volgens het recept hierboven)

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel fijngehakte rozemarijn
  • zeezout naar smaak
  1. Doe de olijfolie, het paprikapoeder en rozemarijn bij de popcorn en hussel alles goed door elkaar.
  2. Breng op smaak met zout.

Cracker Jacks:

cracker jacks2 porties popcorn (al gepoft volgens het recept hierboven)

  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram roomboter
  • 1,5 eetlepel honing
  • snuf zout
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • 75 gram pinda’s
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius
  2. Doe de basterdsuiker, honing, zout, baking soda en vanille extract in een koekenpan.
  3. Smelt dit op laag vuur.
  4. Roer de pinda’s, popcorn en het suikermengsel door elkaar.
  5. Leg alles op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven.
  6. Breek het geheel in stukken.


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll Up