Galette met nectarine en passievrucht
Ik ben dol op de smaken van zomerfruit! Het ruikt gewoon al zo verleidelijk en nectarines en perziken zijn toch wel mijn favoriet. Ik start de dag dan ook graag met wat yoghurt en vers fruit maar ik bak er natuurlijk ook graag mee. En dat je soms zo klaar bent met een lekker taartje bewijst deze galette met nectarine en passievrucht wel. Met maar 6 ingrediënten in dit bakrecept schuif je deze galette binnen no time in de oven! En warm is die het lekkerst dus je hoeft niet eens lang te wachten met eten.
Inhoudsopgave
Trainingsdag
Dat deze snel klaar is, is eigenlijk geen toeval. De laatste tijd ben ik vooral op zoek naar snelle recepten, ook wanneer ik kook. Ik ben met heel veel leuke dingen bezig voor mijn bedrijf en had afgelopen week zelfs een hele trainingsdag om een nog beter aanbod neer te kunnen zetten. Die trainingsdag had ik met Stefanie van de geweldige blog Little Spoon. Naast foodblogger geeft ze advies aan horeca ondernemers om hun zaak vol te krijgen maar al pratende met haar bedacht ze dat ze dat ook bij collega’s kan doen. Ik was haar eerste klant en het was zo geweldig! In 1 dag heb ik zoveel concrete plannen gemaakt. Dat had me zelf minstens een half jaar gekost.
Nieuwe naam voor de blog
Ik heb ook een nieuwe naam voor mijn bedrijf. In plaats van Deb’s Food Creations heet het nu: het Ingrediënt, events en advies voor foodondernemers met lef. Ik ga me dus vooral richten op food events wat ik al deed en waar ik heel blij van word. Ik ben onder andere bezig met een groot foodbloggers seminar in februari dat echt heel gaaf wordt! En omdat ik eigenlijk al jaren af wil van Deb’s Bakery & Kitchen, heb ik besloten dat ik die naam ga veranderen in Deb’s Food Creations. Volg je het nog haha? Mijn blog wordt dus Deb’s Food Creations en dat zal ik de komende tijd gaan doorvoeren. Uiteraard zul je alles gewoon nog kunnen terugvinden, ik moet eerst uitzoeken hoe ik dat ga doen 🙂 Voor nu heb ik in ieder geval dit makkelijke zondag bakdag recept voor je.
Galette met nectarine en passievrucht
Voor 8 personen
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 20 – 25 minuten
Ingrediënten
1 rol vers taartdeeg
6 nectarines, in smalle partjes
2 passievruchten
100 gram roomkaas
1 losgeklopt ei
kristalsuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en rol het deeg uit op een bakplaat.
- Roer de roomkaas los met 1 à 2 eetlepels suiker (naar smaak) en bestrijk het deeg ermee. Laat rondom een rand van ongeveer 5 cm vrij.
- Leg de partjes nectarine op de roomkaas en verdeel er de zaadjes van de passievruchten over.
- Vouw de deegranden gedeeltelijk over het fruit heen en bestrijk de rand met losgeklopt ei.
- Bestrooi de rand met kristalsuiker en bak de galette in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer warm met verse passievruchten en eventueel slagroom.
Tips
- Dit is ook lekker met andere soorten zomerfruit
Meer bakken met zomerfruit?
Naast deze zomerse galette met nectarine en passievrucht staan er meer heerlijke recepten met zomerfruit op de blog. Wat denk je van:
- Perzik abrikozen roomijs zonder ijsmachine
- Panna cotta van kokosmelk met gegrilde perzik
- Crostata di ciliegie (kersentaart)
- Havermout smoothiebowls met vers fruit
- Kersen sinaasappel cheesecake
- Pruimen kersen bars met oreo
- Mango marshmallows
- Dessertsalade van gegrilde sinaasappel, mango en geitenkaas
- Pizza met ananas, mascarpone en pistachenoten
Ga jij deze galette met nectarine en passievrucht maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Sla dit recept op zodat je het later makkelijk terug kunt vinden. Bewaar het op één van je Pinterest borden.