Tomaten linguine met heilbot en amandelpesto
Dit is echt een van de lekkerste pastagerechten die ik de laatste tijd heb gemaakt. Als je alles klaar zet, staat het in 20 minuten op tafel en de smaak is fantastisch! Knoflook, tomaten, olijven en heerlijke heilbotfilet… Smaken die geweldig met elkaar combineren en dan serveer je het ook nog eens met een lekkere amandelpesto. Dit Italiaanse recept voor tomaten linguine met heilbot en amandelpesto is er één voor het hele gezin!
Inhoudsopgave
Elke dag pasta
Ik maakte dit pasta gerecht voor een challenge waarbij ik een visgerecht moest maken dat in 20 minuten klaar moest zijn. Het moest een hoofdgerecht zijn en dan is de keuze voor pasta bij mij al snel gemaakt. Heerlijk vond ik het om, toen ik in Italië studeerde, gewoon elke dag pasta te eten haha. Mijn favoriet daar was eenvoudig met groene asperges, ansjovis en heel veel knoflook. Nu eet ik ongeveer 1 keer per week pasta. Mijn jongens vinden het lekker en het is gewoon een makkelijke maaltijd. Eet jij ook zo graag pasta? Onderaan deel ik nog wat lekkere recepten!
Tomaten linguine met heilbot en amandelpesto
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
300 gram linguine
2 uien, gesnipperd
700 gram pruimtomaten, in vieren gesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
500 gram heilbotfilet, in stukken
4 el zwarte olijven
Olijfolie
2 tl Italiaanse kruiden
Peper en zout
voor de amandelpesto
20 gram basilicumblaadjes
20 gram amandelen, geroosterd
6 à 7 el olijfolie
30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Extra nodig: staafmixer
Bereidingswijze
- Breng een ruime pan gezouten water aan de kook voor de pasta.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan met dikke bodem en fruit de ui zachtjes tot deze glazig is.
- Voeg de knoflook en de tomaatjes doe en roerbak deze 2 minuten.
- Doe ondertussen de linguine in het kokende water, roer goed en kook deze in 10 minuten al dente.
- Leg vervolgens de heilbot tussen de tomaatjes en voeg 2 el van het kookvocht van de pasta toe.
- Bestrooi met peper en zout, voeg de olijven en Italiaanse kruiden toe en laat alles zachtjes garen met een deksel op de pan.
- Doe voor de amandelpesto de basilicum (houd wat blaadjes apart ter garnering), amandelen, Parmezaanse kaas en olijfolie in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer glad. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe voor een smeuïg geheel.
- Breng de pesto op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af maar bewaar het kookvocht. Schep de pesto door de linguine.
- Voeg naar wens nog wat van het kookvocht van de pasta toe aan de tomaatjes en heilbot en schep dit voorzichtig door de pasta.
- Serveer de linguine in een diep bord, bestrooi met verse basilicum en serveer direct.
Tips
- Vervang de heilbotfilet voor kabeljauwfilet of een andere witvis
Nog meer lekkere pastagerechten
- Pasta Puttanesca
- pasta met pompoensaus en linzen
- Pasta met doperwten, munt en spekjes
- Pasta met courgette en kikkererwten
Ga jij deze tomaten linguine met heilbot en amandelpesto maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.