Volkoren Kersenwafels

Volkoren Kersenwafels

Het heeft iets gezelligs om wafels te bakken! Zowel zoet als hartig vind ik ze lekker en met of zonder toppings. Eigenlijk zijn ze zo ook al heel erg lekker, zeker als je er voldoende smaakmakers doorheen doet. Ik vind het dan ook heerlijk om op zondag uitgebreid te ontbijten met wafels, vers sap of een smoothie en vers fruit erbij. Daar kan ik echt van genieten. Eerst sportte ik altijd op zondagochtend maar tegenwoordig is dat echt een lekkere rommelochtend of we gaan met de kinderen op pad. In ieder geval heb ik de tijd om deze volkoren kersenwafels te maken!

volkoren kersenwafels

Bijzondere kruidenmix in volkoren kersenwafels

Ik kreeg pas een potje oh my badass pie kruiden van Green Gypsy spices. Samen met Marike van Oh my pie hebben ze een lekkere kruidenmix ontwikkeld die het geweldig doet in baksels. Ze hebben bovendien nog allemaal andere heerlijke kruidenmixen dus neem zeker een kijkje. Er zitten geen onnodige toevoegingen in en dan smaakt het gewoon nog lekkerder! Ik at deze volkoren kersenwafels trouwens met een flinke lepel vanilleskyr maar slagroom is ook erg lekker of kersenjam en natuurlijk verse kersen! En lees je dit recept nou na het ontbijt? Dan maak je de wafels gewoon als lunch 🙂

Volkoren Kersenwafels

Recipe by Debbie

Voor 6 – 8 wafels
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote eieren

  • 375 ml melk

  • 125 ml zonnebloemolie

  • 125 gram bloem

  • 125 gram volkorenmeel

  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

  • 1 eetlepel bakpoeder

  • 1 eetlepel oh my badass pie kruiden (green gypsy spices) te vervangen door kaneel

  • 1/2 tl zout

  • 100 gram ontpitte kersen, gehalveerd

  • Vanille skyr

  • Extra kersen

Bereidingswijze

  • Verhit een wafelijzer voor op matig vuur.
  • Klop de eieren met de melk en zonnebloemolie door elkaar.
  • Meng in een grote kom de bloem met het volkorenmeel, basterdsuiker, bakpoeder, oh my badass pie kruiden en zout.
  • Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet het melkmengsel erin. Klop dit tot een vrijwel glad geheel.
  • Spatel de kersen erdoorheen en schep wat van het beslag in het wafelijzer.
  • Bak de wafels 3 tot 4 minuten tot ze krokant en bruin zijn

Tips

  • Lekker met vanille skyr, slagroom en vers fruit
volkoren kersenwafels

Ontbijten met nog meer lekkers

Ga jij deze volkoren kersenwafels maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

Ik heb de kruidenmix toegestuurd gekregen. Alles in dit artikel berust op mijn eigen mening. Lees voor meer info mijn disclaimer.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.