Aardbeien havermout yoghurtcake
Het bakvirus slaat inmiddels ook al aardig over op mijn kinderen. De jongste wordt soms gewoon boos als ik al aan het bakken ben zonder dat ik hem heb gevraagd en de oudste wil ook regelmatig iets bakken. Meestal is dat iets met chocola en ik geef ze groot gelijk. Maar deze keer heeft Renzo helemaal zelf bepaald wat erin moest en dat waren aardbeien. Ik heb dit recept weer gebaseerd op de rabarber yoghurtcake op mijn blog en wat dingen aangepast en daar kwam deze superlekkere aardbeien havermout yoghurtcake uit.
Inhoudsopgave
Kleine bakkers in de dop
Renzo is 5 en hij heeft deze cake, met mijn aanwijzingen, helemaal zelf gemaakt. Het is zo leuk om te zien hoe hij dan helemaal geconcentreerd, tong uit zijn mond, bezig is en er ook enorm van geniet. Natuurlijk duurt het bakken veel te lang want het liefst wil hij dat het gelijk klaar is om er vooral veel van te snoepen. Wat dat betreft zijn mijn jongens echte zoetekauwen. Ik ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat ze mijn keuken over gaan nemen haha. En met dank aan Renzo hebben jullie nu het recept voor deze fijne aardbeien havermout yoghurtcake!
Recepten met aardbeien
Van recepten met aardbeien kun je sowieso niet genoeg hebben. Ik maak gretig gebruik van het verlengde aardbeienseizoen dat we tegenwoordig hebben en ook de kinderen zijn er gek op! Gewoon zo natuurlijk maar ook door een taart. Hier vind je nog wat lekkere recepten met aardbeien als je nog niet uitgebakken bent:
- Aardbeientaart met basilicum lemoncurd
- Mascarpone aardbeienijs
- Aardbeien spiraalkoekjes
- Aardbeien limoen kwarktaart
- Aardbeienschnitt met een vleugje rozenwater
Aardbeien havermout yoghurtcake
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 40 minuten
Ingrediënten
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram suiker
snuf zout
50 gram havermout
1 tl bakpoeder
zest van 1 citroen
130 gram gesmolten roomboter
130 gram vanille yoghurt of vanille skyr
2 eieren
200 gram aardbeien
extra: poedersuiker om te serveren + extra aardbeien
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een lage vlaaivorm met bakpapier.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel in een grote kom en meng dit met de suiker, het zout, de havermout, bakpoeder en zest van een citroen.
- Meng in een andere kom de roomboter, yoghurt en eieren.
- Doe het yoghurtmengsel bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
- Schep vervolgens het beslag in de vorm en bedek met schoongemaakte aardbeien.
- Bak de cake in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de aardbeien havermout yoghurtcake volledig afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Tips
- Vervang de aardbeien voor ander vers fruit zoals bosbessen, perziken of frambozen
Ga jij deze aardbeien havermout yoghurtcake maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.
Bewaar dit recept
Bewaar dit heerlijke recept voor aardbeien havermout yoghurtcake makkelijk op Pinterest met deze foto.
2 gedachten over “Aardbeien havermout yoghurtcake”
Geef een reactie
Samen met kleine kleindochters gemaakt. Heerlijk gesmuld daarna. Echt heel lekker!!
Wat ontzettend gezellig om samen te bakken! Leuk om te horen Sylvia!