Salade met geitenkaas en aardbeien
Deze week was ik bij de aardbeienkweker omdat ik onderweg naar huis bordjes zag. We zijn hier thuis allemaal gek op aardbeien en verser dan vers kan niet! En wat een grote mooie en sappige zoete aardbeien! Ik nam ook nog een komkommer en een grote bos verse munt mee. Onderweg naar huis bedacht ik deze salade met geitenkaas en aardbeien en ik kon al bijna proeven hoe lekker dat zou worden! Gelukkig bleek dat ook zo te zijn en dus heb ik maar snel het recept voor je uitgewerkt. Als je het leuk vindt, kun je op mijn IGTV (Instagram tv) ook nog het making of filmpje bekijken. Dan zie je ook dat deze salade in een mum van tijd klaar is!
Inhoudsopgave
Geitenkaas combineren met fruit
Ik ben een enorme fan van de combinatie tussen hartig en zoet. Deze gerijpte geitenkaas combineert fantastisch met de zoete aardbeien. Het is een mooi contrast tussen die 2 smaken terwijl ze elkaar tegelijkertijd goed aanvullen. Rucola erbij voor wat pit, de komkommer maakt het frisser en de amandelen zorgen voor een lekkere bite! Ik gebruik voor het snijden van de geitenkaas trouwens wel een speciaal kaasmesje want anders plakt de kaas aan je mes vast.
Fotografie
Als ik dan zo bezig ben met een recept dan ontstaat vaak in mijn hoofd ook al een beeld van hoe ik het gerecht vast wil leggen. Deze salade met geitenkaas en aardbeien heeft natuurlijk al prachtige kleuren en het is een fris gerechtje. Dat ga ik dan niet met een donkere ondergrond fotograferen. Met fotograferen laat ik vaak het gerecht voor zich spreken en deze salade moet het gevoel van een zonnige dag oproepen. Ik denk dat dat goed gelukt is en nu ik dit zo schrijf, krijg ik gelijk weer zin in een bordje met dit lekkers! Ik hoop jij ook! Eet smakelijk 🙂
Salade met geitenkaas en aardbeien
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
400 gram aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
150 gram geitenkaas, in plakjes (een rol, bijvoorbeeld Chavroux)
85 gram rucola
1 komkommer, in plakjes
3 à 4 takjes verse munt, grof gesneden
Een handvol hazelnoten, geroosterd en grofgehakt
aardbeien of balsamico azijn
olijfolie
versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Schep de rucola, munt en komkommer door elkaar in een grote kom of op een groot bord.
- Verdeel de plakken geitenkaas, de aardbeien en de hazelnoten erover.
- Breng op smaak met wat peper.
- Besprenkel met wat olijfolie en azijn naar smaak.
Tips
- Ook lekker met frambozen in plaats van aardbeien
Nog meer lekkers met aardbeien
Natuurlijk staan er nog veel meer lekkere recepten met aardbeien op de blog. Waarmee combineer jij ze het liefst?
- Aardbeienschnitt met een vleugje rozenwater
- Aardbeientaart met basilicum lemoncurd
- Aardbeien mascarponetaartje
- Mascarpone aardbeienijs
Recept bewaren?
Bewaar dit recept makkelijk op Pinterest! Zo kun je het altijd snel terugvinden.
Ga jij deze salade met geitenkaas en aardbeien maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.