Aardbeienschnitt met een vleugje rozenwater
Moet ik nog een intro schrijven of is de foto al genoeg reden om deze aardbeienschnitt met een vleugje rozenwater te gaan maken? Grapje natuurlijk want het schrijven van een intro bij een recept vind ik superleuk om te doen! Ik had nog een hoop eieren die op moesten en dan duik ik graag de keuken in voor koekjes of een taart. Met moederdag in mijn achterhoofd wilde ik graag iets maken voor deze gelegenheid én het moest vooral makkelijk zijn en snel te maken zodat je kinderen (of papa) hier ook mee aan de slag kunnen. Heerlijk met aardbeien en een vleugje rozenwater omdat dat gewoon enorm goed combineert met aardbeien maar ook net even iets exotisch aan deze lekkere taart geeft!
Inhoudsopgave
Moederdag
Tegenwoordig word ik zelf altijd wel verwend op moederdag door mijn jongens met een lekker ontbijtje. Zo schattig om die koppies te zien en de mooie knutselwerkjes in ontvangst te nemen! Ik zou het niet erg vinden als ik mocht ontbijten met een stukje van deze taart haha. Het is trouwens een recept dat genoeg is voor zeker 10 personen dus je kunt de rest mooi meenemen naar je eigen moeder. Ik weet zeker dat die er ook van zal smullen! Het biscuitrecept heb ik van Tessa van Patesserie, die geweldige bakster met dito site waar je waanzinnig lekkere bakrecepten vindt met goede uitleg.
Aardbeienschnitt met een vleugje rozenwater
Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 10 minuten
Ingrediënten
5 eieren op kamertemperatuur, gesplitst
100 gram bloem
25 gram maizena
25 gram custardpoeder
150 gram suiker
snufje zout
1 tl vanille extract
Crème
250 gram mascarpone
300 gram slagroom
125 gram suiker
1 el rozenwater
aardbeienjam
400 gram aardbeien
extra nodig: spuitzak met stervormig spuitmondje
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat het bakpapier niet kan verschuiven door het vast te zetten met wat olie of boter.
- Zeef de bloem met de maizena, het custardpoeder en een snufje zout in een kom en zet apart.
- Klop de eiwitten stijf met de mixer en voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe.
- Doe in één keer de eidooiers en het vanille extract bij de eiwitten en klop kort mee tot het één geheel vormt.
- Spatel het bloemmengsel er doorheen en verdeel het beslag gelijkmatig met een paletmes over de bakplaat.
- Bak het biscuit in 10 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen op een rooster.
- Klop ondertussen de mascarpone met de slagroom en suiker stijf.
- Voeg op het laatst rustig het rozenwater toe en doe de room in een spuitzak.
- Maak de aardbeien schoon en halveer 1/3.
- Snijd de plak biscuit in 4 banen. Leg een baan op een plank, bestrijk met aardbeienjam en spuit hier een laagje room op.
- Dek af met een plak biscuit en bestrijk die weer met aardbeienjam en room. Verdeel hier de gehalveerde aardbeien over.
- Leg er weer een plak biscuit op en herhaal stap 10. Sluit af met een plak biscuit.
- Spuit nu de room mooi op de laatste plak en decoreer met hele aardbeien.
Tips
- Het vleugje rozenwater kun je ook vervangen voor 2 tl vanille extract
Nog meer recepten met aardbeien maken?
- Aardbeientaart met basilicum lemoncurd
- Aardbeien mascarponetaartje
- Mascarpone aardbeienijs
- Aardbeien spiraalkoekjes
- Aardbeien limoen kwarktaart
Ga jij deze aardbeienschnitt met een vleugje rozenwater maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.