Mango marshmallows
Na al dat zonnige weer van de afgelopen week vind ik het wel tijd voor een heerlijk zonnig recept! Deze mango marshmallows maak je helemaal zelf en dat is veel makkelijker dan je denkt! Door verse mangopuree te gebruiken, krijg je echt een supergoede mangosmaak aan de marshmallows en dat wil je natuurlijk. Deze marshmallows kun je in allerlei vormen maken maar ik vind het het makkelijkst om er gewoon blokjes van te snijden. Op de blog staat trouwens ook een recept voor frambozen marshmallows die met eiwit worden gemaakt. In dit recept komt er geen eiwit aan te pas. Benieuwd hoe je ze maakt? Lees dan snel verder!
Inhoudsopgave
Tips
Voor het maken van marshmallows kun je het beste een standmixer gebruiken. Heb je die niet dan kan een gewone mixer ook maar houd rekening met een behoorlijke tijd mixen. Daarnaast heb je een suikerthermometer nodig. Mango kun je ook in het vriesvak vinden. Laat het dan ontdooien en pureer de mango.
Mango marshmallows
20 stuks
30 minuten
2 uur
Gemiddeld
Ingrediënten mango marshmallows
- 8 gelatineblaadjes
- 150 gram suiker
- 150 gram glucosestroop
- 140 gram mangopuree (van 1 à 2 mango’s)
- 150 gram poedersuiker
- 100 gram maizena
- extra: suikerthermometer
Bereidingswijze Mango marshmallows
- Week de gelatineblaadjes in ruim water.
- Schil de mango(‘s) schoon en snijd in blokjes. Pureer dit met de staafmixer.
- Doe 150 gram suiker met de helft van de glucosestroop en de helft van de mangopuree in een steelpan.
- Breng dit op middelhoog vuur aan de kook en kook dit tot een temperatuur van 110 graden Celsius.
- Doe de andere helft van de glucosestroop met de resterende mangopuree in de kom van de mixer en klop dit op lage snelheid.
- Wanneer het suiker glucosemengsel de temperatuur van 110 graden Celsius heeft, haal je de pan van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door.
- Giet vervolgens voorzichtig het suiker glucosemengsel in de mengkom terwijl je blijft kloppen! Klop dit totdat het stijve pieken vormt (5 – 10 minuten).
- Maak ondertussen de coating door de poedersuiker met de maizena te mengen.
- Zeef de helft van de coating in een vierkant bakblik of op een siliconen matje (ze worden dan niet zo hoog). Zorg dat de zijkanten van het bakblik ook goed bedekt zijn met coating.
- Schep het marsmallow mengsel in de vorm en bestrooi het royaal met nog meer coating.
- Laat het nu 2 uur rusten, snijd in blokjes en rol ze nogmaals door de coating zodat alle kanten goed bedekt zijn.
- Je kunt de marshmallows 3-4 dagen in een tupper bewaren in de koelkast. De coating zal dan wel een beetje smelten maar dat maakt niets uit voor de smaak.
Ga jij deze mango marshmallows maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.