Frambozen marshmallows

Frambozen marshmallows

Kookboek: À la mère de famillle

Hoe leuk is het om zelf marshmallows te maken?! Ik kwam het recept voor frambozen marshmallows tegen in het boek À la mère de famille. Ik heb het boek al een tijdje en het is zo leuk! Er staat echt van alles in! Van zelf snoep maken tot paaseieren tot de heerlijkste taarten. En een recept voor deze frambozen marshmallows dus dat ik graag met jullie wil delen. Het is niet moeilijk en eigenlijk heel snel gemaakt. Als je toevallig een uitsteker in de vorm van een paasei of paashaas hebt, kun je er ook nog leuke paasmallows van maken 😉 

frambozen marshmallows

Stappenplan

Zorg er bij het maken van de frambozen marshmallows voor dat alles klaar staat. Ook heb je een suikerthermometer nodig. Het is een kleverig klusje maar het resultaat is fantastisch! Ik maak deze frambozen marshmallows graag voor mijn kinderen maar stiekem ook voor mezelf omdat ik het onweerstaanbaar vind. Mijn kinderen zijn trouwens ook dol op deze lekkernij met frambozen: frambozen tulbandjes met rozenwater frosting

Ingrediënten en bereidingswijze frambozen marshmallows

  • 15 gram gelatine
  • 20 gram water
  • 240 gram suiker
  • 50 gram acaciahoning (ik heb gewone honing gebruikt omdat ik geen acaciahoning in huis had)
  • 100 gram eiwit (ongeveer 3 eiwitten. Doe de eiwitten bij elkaar, klop ze met een vork los en weeg dan af)
  • 100 gram gepureerde frambozen (vers of diepvries)
  • 75 gram aardappelzetmeel of maizena
  • 75 gram poedersuiker
  • suikerthermometer
  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de gemengde poedersuiker en aardappelzetmeel.
  2. Week de gelatine 5 minuten in koud water en knijp uit.
  3. Klop de eiwitten stijf.
  4. Verwarm in een pan met dikke bodem de frambozenpuree, het water, de suiker en de honing tot 114°C.
  5. Voeg geleidelijk de gelatine en het suikermengsel al kloppend toe aan de eiwitten.
  6. Laat de mixer kloppen tot het mengsel een temperatuur heeft van ongeveer 40°C.
  7. Stort het mengsel op de bakplaat en laat ze 3 uur bij kamertemperatuur opstijven.
  8. Snijd in blokjes of reepjes en bestrooi ze aan alle kanten goed met het mengsel van poedersuiker en aardappelzetmeel zodat ze niet gaan plakken.
  9. Bewaar ze in een luchtdichte doos.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.