Portobello’s met linzen

IMG_6452

Gisteren kocht ik op de markt 2 lekkere vlezige portobello’s. ┬áPortobello’s zijn eigenlijk gewoon hele grote kastanje champignons. Doordat ze zo groot en stevig zijn, kun je ze ontzettend goed vullen. Ook zijn ze een prima vleesvervanger door hun stevigheid.
Als je ze roostert in de oven dan blijven ze goed in vorm en ze krimpen ook weinig. Je kunt ze als lunch eten of als bijgerecht. Vandaag vulde ik ze met linzen en paprika. Natuurlijk ging er lekker wat kaas door en specerijen voor extra pit.

IMG_6450

Voor 2 personen

  • 75 gram gekookte linzen
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1/4 rode paprika in blokjes
  • 2 portobello’s
  • 1 ui, in halve ringen
  • Olijfolie
  • Peper / zout
  • Verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram geraspte oude kaas + extra
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier en snijd het steeltje eruit.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en laat de ui langzaam karamelliseren.
  4. Voeg de blokjes paprika en geperste knoflook toe en bak eventjes mee.
  5. Roer de linzen en specerijen door het ui paprikamengsel en breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de kaas erdoor.
  7. Leg de portobello’s in een ovenschaal en verdeel het mengsel erover.
  8. Strooi er nog wat extra kaas over en besprenkel met olijfolie.
  9. Bak de portobello’s in 15 minuten gaar en bruin.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s