Witlof grapefruit salade met geitenkaas
Rauwe witlof is ideaal als basis voor een salade. Het is fris, knapperig en weer eens wat anders dan gewone sla. Witlof is van zichzelf iets bitter dus een frisse tegenhanger is een must. Sinaasappel is altijd een mooie combinatie met witlof maar probeer eens grapefruit! Deze witlof grapefruit salade met geitenkaas is super in balans. Je eet hem bij je avondeten of als lunch met een lekker stuk brood!
Inhoudsopgave
Mooiere salade schaal
Ik kwam dit recept tegen op mijn blog en omdat het één van de eerste recepten is, stond het nog niet zo netjes in een makkelijk printbaar recept. Dus dat heb ik even aangepast! Een nieuwe foto zou ook geen overbodige luxe zijn en dan zou ik deze heerlijke witlof grapefruit salade met geitenkaas in een toffe saladeschaal serveren haha. Op deze foto heb ik het gewoon in een ovenschaal gedaan. Ach ja, zo blijft er altijd ruimte voor verbetering. In ieder geval is het een heerlijk recept dat je zo op tafel zet!
Salade met witlof grapefruit en geitenkaas
Tegenwoordig eten wij naast ons avondeten nog een salade voor extra groenten. Het is ook wel lekker fris wanneer je bijvoorbeeld pasta eet. Deze witlof grapefruit salade met geitenkaas past bij heel veel gerechten! En het is net wat lichter want al die groentes vullen best goed! Ik let er wel op dat als ik al vlees of vis in mijn gerecht heb, ik dit uit de salade laat. Anders wordt het wel heel veel. De laatste jaren zijn we in dat opzicht steeds bewuster en gezonder gaan eten. Uiteraard wel lekker maar alles met mate! Waar let jij op wanneer je kiest wat je gaat eten?
Witlof grapefruit salade met geitenkaas
Ingrediënten
- 2 stronkjes witlof
- 1 grapefruit ontveld en in partjes
- 100 gram zachte geitenkaas
- 2 kleine handjes walnoten
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel Franse mosterd
- peper en zout
- tuinkers
Instructies
- Verwijder de buitenste blaadjes van de witlof, halveer hem en snijd het hart eruit. Snijd de witlof vervolgens in dunne reepjes.
- Ontdoe de grapefruit met een scherp mes van de schil en snijd de partjes netjes tussen de vliesjes uit.
- Knijp het ‘klokhuis’ van de grapefruit uit boven een kommetje en klop het met de olijfolie, honing en mosterd.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Doe de witlof met de grapefruit in een schaal, verkruimel de geitenkaas erover en verdeel de dressing erover.
- Strooi de walnoten erover en maak het af met wat tuinkers.