Watermeloen feta hapjes
Wat kan ik toch ieder jaar weer intens genieten van al het zomerfruit dat er verkrijgbaar is! Het kost me totaal geen moeite om aan 2 stuks fruit per dag te komen en vaak eet ik zelfs meer. Heerlijke zoete aardbeien, rijpe sappige perziken, delicate frambozen, goudgele ananas… Ik vind het allemaal heerlijk! Wat voor mij ook echt op en top zomers is, is watermeloen. Zo’n groot stuk ijskoude watermeloen is een perfecte dorstlesser op een zonnige dag.
Misschien kennen jullie mij inmiddels al een beetje en dan weet je dat ik altijd weer zoek naar een andere invalshoek om een ingrediënt te verwerken. Pas heb ik al een heerlijke watermeloensalade gemaakt en je kunt er ook perfect ijsjes, granita of een heerlijk zomers drankje mee maken. Deze keer heb ik het weer hartig gecombineerd en er een hapje van gemaakt dat het goed doet bij de bbq, een verjaardagsfeestje of gewoon zomaar als je lekker in het zonnetje zit te genieten met wat vrienden of je gezin.
Het is ook een makkie om te maken en eigenlijk vind ik dat stiekem nog het leukste aan dit recept. Met weinig moeite zo’n enorme smaakexplosie in je mond, ik houd ervan! Geniet van de zomer!
Voor zoveel hapjes als je wilt
- 1 watermeloen
- verse basilicum, zeker 1 plantje
- 200 gram feta
- olijfolie
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 30 gram pijnboompitten
- zout en peper
- cocktailprikkers
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Doe 50 gram basilicum met de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer
- Giet er langzaam 6 à 7 eetlepels olijfolie bij tot het de gewenste consistentie heeft.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de watermeloen in blokjes of in elke gewenste vorm (tip: gebruik een leuke uitsteker, bijvoorbeeld een bloemvorm of ster)
- Leg de watermeloen op een plank. Leg op elk stukje een blaadje basilicum.
- Verdeel de feta in stukjes en leg op ieder stukje watermeloen een blokje feta.
- Zet dit vast met een cocktailprikker.
- Schep er wat pesto over, bestrooi met wat zwarte peper en besprenkel nog met wat olijfolie.