Volkoren yoghurt pancakes met pancetta, gebakken ei en ahoornsiroop
Op vakantie doe ik altijd wel inspiratie op voor lekkere gerechten of andere smaken die ik weer met elkaar kan combineren. Het lukt me niet altijd even goed om daar ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan haha. Zo staat er nog steeds een gebakje op mijn lijst dat ik 2 jaar geleden op vakantie at maar deze keer is het wel gelukt! Op een regenachtige dag in Caen at ik namelijk verrukkelijke pancakes. Ik maakte er mijn eigen variant van en at er nog net mijn vingers niet bij op. Dit is echt een verwenontbijt of anti kater ontbijt haha. Maar ook als lunch is het heerlijk! Deze volkoren yoghurt pancakes met pancetta, gebakken ei en ahoornsiroop zijn de perfecte combi tussen zoet en hartig en zorgen voor een smaakexplosie!
Inhoudsopgave
American pancakes
American pancakes zijn eigenlijk niet echt te vergelijken met onze grote platte pannenkoeken. De Hollandse pannenkoek staat bij elk gezin wel regelmatig op tafel maar American pancakes zijn nog wat onbekender. Het zijn sowieso kleinere pannenkoeken maar wel een stuk dikker. Meestal zijn ze ook wat luchtiger en deze zijn dat ook doordat je er opgeklopt eiwit doorheen spatelt. Zorg bij het opkloppen van de eiwitten voor een vetvrije kom en een goede mixer. Voor dit recept heb ik trouwens geen traditionele pancakes gemaakt maar heb ik ze gemaakt met volkoren tarwemeel en magere yoghurt. Net even anders dus.
Volkoren yoghurt pancakes met pancetta, gebakken ei en ahornsiroop
De combinatie tussen zoet en hartig is niet persé voor iedereen weggelegd. Ik ben er dol op maar misschien moet je er even aan wennen. Hoe dan ook zou ik deze volkoren yoghurt pancakes echt met de pancetta, het gebakken ei en ahoornsiroop proberen en als je het dan echt niet lekker vindt, kun je er lekker vers fruit bij serveren! Of Nutella op smeren zoals mijn zoontje deed haha.
Volkoren yoghurt pancakes met pancetta, gebakken ei en ahornsiroop
Equipment
- koekenpan
Ingrediënten
- 450 g volkoren tarwemeel
- 1 tl bakpoeder
- 3/4 tl baking soda
- 75 g suiker
- 11 eieren
- 90 g ghee of gesmolten ongezouten roomboter + extra om te bakken
- 1,5 tl vanille extract
- 480 g magere yoghurt
- 12 plakjes pancetta
- 60 ml ahornsiroop
- peper en zout
- snufje sumak optioneel
Instructies
- Meng het volkoren tarwemeel met het bakpoeder, baking soda en suiker in een grote kom.
- Splits 3 eieren en klop de eiwitten stijf met de mixer.
- Voeg de eidooiers, ghee, vanille en yoghurt toe aan het meel mengsel en roer goed.
- Spatel tenslotte de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.
- Verwarm een koekenpan met wat ghee (of gesmolten roomboter) en schep hier ongeveer 2 el beslag per pancake in. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
- Bak in een andere koekenpan de plakjes pancetta knapperig en bak in een grote koekenpan 2 eieren per persoon in een beetje ghee (of roomboter).
- Bestrooi de eieren met peper en zout en wat sumak en serveer de volkoren pancakes met de pancetta, gebakken eieren en wat ahornsiroop.
Hou jij ook zo van pancakes?
Ik ben er dol op en zou iedere dag wel pancakes kunnen eten! Gelukkig staan er nog meer pancake recepten op de blog: