Volkoren pasta met zalm, aubergine en raapstelen

Volkoren pasta met zalm, aubergine en raapstelen

De lente is zo’n prachtig seizoen! Echt mijn favoriet! En wat zijn er dan toch heerlijke seizoensproducten verkrijgbaar zoals asperges, rabarber, lamsvlees en natuurlijk raapstelen. Ik vind eerlijk gezegd dat ze best onderbelicht blijven. Iedereen gaat helemaal los met het witte goud maar raapstelen zijn hartstikke lekker én veelzijdig. Je kunt ze niet alleen rauw eten maar ook koken, stoven en roerbakken. Ik ging voor een complete maaltijd en maakte er deze heerlijke volkoren pasta met zalm, aubergine en raapstelen mee. Zorg trouwens wel dat je de raapstelen goed wast in een ruim vergiet, er blijft vaak nog wat zand achter bij het oogsten.

volkoren pasta met aubergine, zalm en raapstelen

Pasta liefhebbers verzamelen!

We eten hier minstens 1 keer per week pasta. Het is snel, lekker en je kunt er ontzettend goed mee variëren. Ik verdenk mijn oudste ervan dat ie stiekem in Italië is geboren want die is enorm dol op pasta en werkt gerust 2 of 3 borden naar binnen haha. Verschillende soorten pasta zoals penne, spaghetti, orecchiette en fusili mogen dan ook niet ontbreken in mijn voorraadkast. Deze combinatie met gebakken aubergine, raapstelen en zalm is echt top! Ik gebruik zalm uit blik maar dit is ook lekker met verse zalm (voeg het dan iets eerder toe) of gerookte zalm.

volkoren pasta met aubergine, zalm en raapstelen

Volkoren pasta met zalm, aubergine en raapsteeltjes

Een lekkere en makkelijke maaltijd voor doordeweeks: deze volkoren pasta met zalm, aubergine en raapsteeltjes smaakt iedereen!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord aubergine, pasta, penne, raapstelen, zwarte knoflook
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 350 g volkoren penne
  • 2 blikjes zalm uitgelekt en schoongemaakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 6 teentjes zwarte knoflook gepeld en in stukjes
  • 2 aubergines in blokjes
  • 2 bosjes raapstelen in grove stukjes gesneden
  • 200 g creme fraiche
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en zwarte knoflook op laag vuur.
  • Doe de aubergine erbij en bak op laag vuur tot deze gaar is. Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water met zout gaar.
  • Voeg, wanneer de kooktijd van de pasta bijna voorbij is en de aubergine gaar, de raapstelen toe en roerbak mee tot ze iets geslonken zijn.
  • Doe de creme fraiche en iets van het kookwater bij de aubergine en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep er tenslotte de zalm en pasta doorheen en serveer direct.

Trek gekregen in nog meer pasta gerechten?

Natuurlijk vind je nog meer lekkere recepten met pasta op mijn blog. Kijk maar eens bij deze:

Volkoren pasta met zalm, aubergine en raapstelen

Met onderstaande foto kun je dit recept altijd makkelijk terugvinden op je favoriete Pinterest bord.

volkoren pasta met aubergine, zalm en raapstelen


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.