Taco’s met crispy courgette en frisse dressing

Taco's met crispy courgette

Taco’s worden hier in huis regelmatig gegeten. Het is weer net even wat anders dan pasta, rijst of aardappelen en je kunt er alle kanten mee op. En voor de kinderen zijn het net grote chips. Ik hoop wel dat ze er dan ook wat groenten bij eten maar ja, soms moet je geluk hebben 😉 Zoals jullie misschien wel merken houd ik altijd van recepten met een twist. Net even wat anders dan anders. Het zou ook niet zoveel zin hebben om hier te herhalen wat andere foodbloggers al hebben gedaan. Nou blijft dat sowieso altijd lastig omdat alles al een keer gemaakt en bedacht is maar ik probeer het toch. Zodat ik jullie kan inspireren om lekker te variëren en weer eens wat nieuws op tafel te zetten.

Neem nou deze vulling. Er zit lekker veel groenten in maar dan net weer even anders dan anders. Taco’s vul je toch vaak met ijsbergsla, gehakt, kaas en saus en in deze taco’s gaan courgettes, radijs, rodekool en bosui. En lekker dat het is! Die courgettes paneer je namelijk met panko en je bakt ze in de oven waardoor ze lekker knapperig worden. De licht pittige zoetige saus maakt het af. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik ga het in ieder geval snel weer eens maken!

Voor 4 personen:

  • Taco shells (Santa Maria)
  • 2 courgettes
  • 100 gram panko (Japans broodkruim, verkrijgbaar bij AH)
  • 2 eieren
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bloem
  • peper en zout
  • bosje radijs, in dunne plakjes
  • 1/4 rode kool, in flinterdunne reepjes
  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 250 gram cherrytomaatjes in kwarten
  • koriander
  • 200 gram kwark
  • 6 zoete rode pepers met kaas (pot AH)
  • 1 limoen
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgettes in repen van ongeveer 1 cm.
  3. Meng in een diep bord de bloem, panko, chilipoeder, paprikapoeder, peper en zout.
  4. Kluts in een ander diep bord de eieren los.
  5. Haal de courgetterepen eerst door de eieren en dan door het pankomengsel.
  6. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Besprenkel de courgettes met zonnebloemolie en bak in ongeveer een half uur goudbruin.
  8. Snijd voor de dressing de zoete rode pepers met kaas fijn en meng door de kwark met het sap van 1 limoen. Dit kan ook met de keukenmachine of staafmixer. Dan krijg je een gladde saus.
  9. Verwarm de Taco shells zoals op de verpakking aangegeven staat en vul ze met de courgette, rode kool, radijs, bosui en cherrytomaatjes.
  10. Schep de dressing erover en maak het af met verse koriander.

 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.