Stroopwafel cheesecake

Stroopwafel cheesecake

Stroopwafelcheesecake

Er kwam gisteren een vriendin bij me eten en ik wil dan altijd een lekker toetje maken als goede afsluiter van de avond. Meestal kijk ik eerst in mijn kasten wat ik nog in huis heb en toen stuitte ik op stroopwafel koekkruimels. Zo ontstond het idee voor een stroopwafel cheesecake. Ik heb het recept van mijn blueberry cheesecake wat aangepast en toen kwam deze heerlijke taart eruit. Makkelijk om te maken en oh zo lekker! Enjoy!

wat heb je nodig voor stroopwafel cheesecake

 

Ingrediënten:

  • 100 gram digestive koekjes
  • 300 gram stroopwafels of stroopwafel koekkruimels
  • 100 gram roomboter
  • 570 gram roomkaas (3 pakjes philadelphia)
  • 3 el bloem
  • 175 gram kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 145 ml crème fraîche of kwark
  • 1 el poedersuiker

koekkruimels         bodem

Verwarm de oven voor op 160 graden. Maal de digestive koekjes en 100 gram stroopwafels fijn in de keukenmachine. Smelt ondertussen de roomboter op laag vuur. Meng de kruimels en de boter door elkaar en stort het in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm van 24 cm. Druk het mengsel goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak dit 10 minuten en laat afkoelen op een rooster.

makkelijk roerbeslag         stroopwafel cheesecake

Meng de roomkaas, 150 gram koekkruimels, de bloem, suiker, vanille extract, eieren en crème fraîche door elkaar. Giet dit in de vorm en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. Controleer met een sateprikker of de binnenkant van de taart gestold is. Garneer met de overgebleven stroopwafelkruimels en bestrooi met poedersuiker.



0 gedachten over “Stroopwafel cheesecake”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.