Spruitjes stamppot met zoete aardappel

Spruitjes stamppot met zoete aardappel

Team spruitjes

Ik ben echt team spruitjes! Ik vind ze heerlijk maar dat is natuurlijk niet altijd zo geweest. Welk kind houdt nu van spruitjes? Toch denk ik dat we tegenwoordig op een veel gevarieerder manier koken dan toen ik nog jong was en ik ben er dan ook van overtuigd dat er voor iedereen wel een manier is om spruitjes toch lekker te vinden. Zoals met deze superlekkere spruitjes stamppot met zoete aardappel! Niet dat mijn kinderen dit eten trouwens…. haha.

Spruitjes stamppot met zoete aardappel

Stamppot

Dat stamppot een perfecte manier is om veel groenten binnen te krijgen, wisten jullie misschien al. Stamppot is daarnaast ook veel meer dan alleen de boerenkool stamppot of hutspot. Kijk naar deze spruitjes stamppot met zoete aardappel. De stamppot behoudt wat bite door de spruitjes er later door te scheppen en door de zoete aardappel is het een kleurrijk en smakelijk geheel. Door deze stamppot te serveren met wat extra uitjes en mosterd, kan iedereen zelf bepalen hoeveel pit erin mag! Eet smakelijk!

Spruitjes stamppot met zoete aardappel

Bereidingswijze en ingrediënten spruitjes stamppot met zoete aardappel

  • 1200 gram zoete aardappels
  • 750 gram spruitjes
  • 150 gram boerenkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 gram licht pittige roodkorstkaas
  • 2 flinke theelepels mosterd
  • 25 gram roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Schil de zoete aardappels en snijd in even grote stukken.
  2. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  3. Breng de zoete aardappels met de boerenkool, het bouillonblokje en ruim water aan de kook.
  4. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar en giet af.
  5. Kook de spruitjes in een andere pan beetgaar en giet af.
  6. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  7. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
  8. Voeg de spruitjes toe en roerbak mee. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Stamp de zoete aardappels met de boerenkool, de mosterd en roomboter.
  10. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Snijd de kaas in blokjes en schep de spruitjes en de kaas door de zoete aardappel puree.
  12. Serveer met extra mosterd en uitjes in het zuur.

Houd je van spruitjes? Kijk dan ook eens bij: ovenpasta met spruitjes en gehakt

 



2 gedachten over “Spruitjes stamppot met zoete aardappel”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.