spoom met lychee yoghurtijs

Spoom met lychee yoghurtijs

Er staan nog maar weinig recepten voor lekkere drankjes op mijn blog maar daar wil ik komend jaar verandering in brengen. Want van fijne recepten voor drankjes kun je er nooit genoeg hebben! Ik deed deze maand weer mee aan de foodblogswap en vond het een perfect moment om een heerlijk drankje te brouwen voor oudjaarsavond. Ik werd geïnspireerd door de spoom van granaatappel yoghurt ijs met prosecco van Andréa Janssen en maakte er een variant op: spoom met lychee yoghurtijs.

spoom met lychee yoghurtijs

Inspiratie op andere blogs

De blog van Andréa Janssen staat vol met superlekkere recepten! Naast deze spoom staan er nog veel meer heerlijke drankjes op waarvan ik er zeker nog een paar ga proberen! Je vindt er ook smakelijke baksels zoals brownie mepal pecan cake en er staan superveel fijne hartige gerechten. Altijd inspirerend om rond te neuzen op andere blogs. Bovendien maakt ze prachtige foto’s dus een plezier om rond te kijken.

Fantastische cocktail

Lychee is een klein exotisch vruchtje met een bijzondere zoete smaak. Ze zijn lekker sappig en daardoor ook heerlijk in een smoothie. De combinatie met vlierbloesemsiroop maakt het nog fruitiger van smaak en voor wat extra frisheid voegde ik wat limoensap toe. Zo maak je een geweldig drankje dat je traditioneel tussen de gangen door serveert als verfrissing. Het is wat mij betreft ook echt een fantastische cocktail voor oudejaarsavond! Fijne jaarwisseling!

spoom met lychee yoghurtijs

Ingrediënten en bereidingswijze spoom met lychee yoghurtijs

  • 400 ml yoghurt
  • 160 gram gepureerde lychees
  • 50 ml vlierbloesemsiroop
  • sap van 1 limoen
  • 1 fles prosecco of cava
  • passievrucht ter garnering
  1. Meng de yoghurt met de gepureerde lychees, vlierbloesemsiroop en limoensap.
  2. Doe het yoghurtmengsel in een diepvriesbestendige bak en zet het in de vriezer.
  3. Roer het ieder half uur met een vork door en herhaal dit in totaal 6 keer of tot het niet meer gaat.
  4. Laat het lychee yoghurtijs een paar uur in de vriezer opstijven.
  5. Haal het lychee yoghurtijs een kwartier voor serveren uit de vriezer.
  6. Schep een bolletje ijs in een glas en schenk er prosecco overheen.
  7. Roer door elkaar, garneer met passievrucht en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.