Spaghetti met paprikasaus en feta
Improvisatie koken
De meeste gerechten bij mij ontstaan spontaan. Zo ook met deze spaghetti met paprikasaus en feta. Ik had eigenlijk een heel ander idee in mijn hoofd om te gaan maken maar vanwege tijdgebrek werd het dus spaghetti. Wat het oorspronkelijke gerecht was dat ik wilde maken, zou ik niet een meer weten haha. In ieder geval was dit een superlekkere combi en makkelijk te maken! Deze spaghetti met paprikasaus en feta komt snel weer op tafel.
Oranje paprika voor een knalkleur
Oranje paprika’s zijn gezond, lekker en ze bevatten bijvoorbeeld 3 x zoveel vitamine C als een sinaasappel! De oranje paprika is sappig en is zacht van smaak. In deze paprikasaus komt de zoetige smaak goed tot zijn recht. Ik bracht de saus nog op smaak met heksn’kaas, een lekkere roomkaas met kruiden die de saus lekker romig maakt. Als je van paprika houdt, dan is deze paprika hummus trouwens ook een aanrader!
Ingrediënten en bereidingswijze spaghetti met paprikasaus en feta
voor 4 personen
- 350 – 400 gram spaghetti
- 2 oranje paprika’s
- 1 gele paprika
- 1 ui
- blikje tomatenpuree
- 100 ml water
- 2 à 3 flinke eetlepels heksn’kaas
- zout en peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram feta (of meer naar smaak)
- bladpeterselie
- Snipper de ui en snijd dan de paprika in kleine blokjes.
- Breng een ruime pan gezouten water aan de kook voor de spaghetti en verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan.
- Fruit de ui dan een paar minuten tot deze glazig ziet.
- Doe de paprika bij de ui in de pan en bak deze rustig nog 10 minuten mee.
- Doe vervolgens de tomatenpuree en het water erbij en breng aan de kook.
- Zet het vuur zacht en laat pruttelen.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
- Voeg de heksn’kaas toe aan de paprikasaus en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
- Schep de spaghetti met aanhangend vocht en naar wens nog wat kookwater door de paprikasaus.
- Snijd wat bladpeterselie fijn en roer het door de spaghetti.
- Serveer met verkruimelde feta.