snelle cinnamon rolls

Snelle cinnamon rolls

We hadden nog een blikje croissantdeeg staan dat over was van moederdag. Zonde om weg te gooien natuurlijk maar ik ben nooit zo gek op de croissantjes uit blik. Dus bedacht ik er een ander recept mee. Croissantdeeg leent zich namelijk ook heel goed voor een zoet dessert of als brunchgerecht. Eenvoudig, snel en makkelijk: deze snelle cinnamon rolls zijn verrukkelijk en een feest op tafel!

snelle-cinnamon-rolls

snelle cinnamon rolls

Voor 18

rolletjes

Bereidingstijd

10 minuten

Baktijd

20 minuten

Eenvoudig

ingrediënten

  • 2 eetlepels roomboter, gesmolten
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 blikje croissantdeeg
snelle-cinnamon-rolls

Bereidingswijze snelle cinnamon rolls

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een ovenschaal in met boter.
  • Open het blikje croissantdeeg zoals staat aangegeven op de verpakking en haal het deeg er voorzichtig uit. Ik had een blik voor 6 croissants en heb de lap deeg in 3 rechthoeken verdeeld.
  • Bestrijk het deeg met gesmolten boter maar laat een rand van 1 cm over aan de zijkant.
  • Meng de kaneel door de suiker en verdeel het over het deeg. Laat weer een rand van 1 cm over aan de zijkant.
  • Besprenkel met de resterende boter en rol stevig op. Snijd elke rol in 6 plakjes en leg ze voorzichtig in de ovenschaal.
  • Bak de snelle cinnamon rolls in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Houd jij ook zo van lekkere zoete broodrecepten? Bekijk ook eens deze:

Ga jij deze snelle cinnamon rolls maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.