Snelle chocoladecake met noten karamel en sprinkles
Ik wilde een recept voor een supersnelle, makkelijke maar wel hele smeuïge chocoladecake. En dat is gelukt! Het recept voor deze snelle chocoladecake met noten karamel en sprinkles is echt waanzinnig lekker! Je maakt het binnen 10 minuten en dan doet de oven het werk. Ok, voor de noten karamel moet je er nog even 10 minuutjes bij optellen maar dat is zo de moeite waard! Uit zelfbescherming heb ik weer een groot deel weg gegeven maar oh oh oh wat was dat moeilijk. Vooral die met gekarameliseerde noten is waanzinnig!
Inhoudsopgave
Hét beste recept voor smeuïge chocoladecake
Cake bakken blijft toch iets aparts. Sommige cakes moeten minstens een uur in de oven, bij deze is dat slechts 35 minuten. Terwijl het beslag echt heel vloeibaar is! Je vraagt je dan ook af: komt dit ooit goed in de oven maar het lukt! En geloof me als ik zeg dat dit de smeuïgste chocoladecake is die je ooit zal eten en ik durf met recht te beweren dat dit hét beste recept is! De andere chocoladecake heb ik trouwens gedecoreerd met gesmolten chocolade en sprinkles. Ook geen straf om te eten hoor en net wat sneller klaar dan de karamel variant. Sowieso is dit recept genoeg voor 2 cakes dus je kunt er altijd één weggeven!
Snelle chocoladecake met noten karamel en sprinkles
Weet je al welke variant je gaat kiezen? Deze snelle chocoladecake met noten karamel en sprinkles gaat je niet teleurstellen! Je kunt trouwens heel goed variëren met de topping. Je kunt deze cake bijvoorbeeld ook serveren met slagroom en frambozen! Of met nougatine of met stukjes oreo! Er is genoeg lekkers te bedenken dat goed combineert met chocoladecake dus ik ben benieuwd naar jouw variant!
Snelle chocoladecake met noten karamel en sprinkles
Equipment
- 2 cakevormen van 24 cm
Ingrediënten
- 230 g bloem
- 350 g suiker
- 100 g cacaopoeder
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 1 1/2 tl baking soda
- 1 tl zout
- 2 eieren
- 240 ml melk
- 120 ml zonnebloemolie + extra om in te vetten
- 2 tl vanille extract
- 240 ml kokend water
chocoladelaag en gekarameliseerde noten
- 100 g pure chocolade in stukjes
- 150 g gemengde noten geroosterd
- 150 g suiker
- 1 el water
- sprinkles om te decoreren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden, vet 2 cakevormen of brownievormen in en bekleed met bakpapier.
- Meng de bloem met de suiker, het cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout in een kom.
- Klop de eieren los met de melk, zonnebloemolie en het vanille extract.
- Doe het eimengsel bij het bloemmengsel en roer dit door elkaar. Voeg tenslotte het water toe en verdeel het beslag over de 2 vormen.
- Bak de cakes 35 minuten in het midden van de oven en controleer of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken en te kijken of deze er schoon uit komt. Laat de cakes afkoelen.
- Doe 75 g van de pure chocolade in een kom en smelt deze au-bain marie of met intervallen van 10 seconden in de magnetron en doe de rest van de chocolade erbij.
- Verdeel de gesmolten chocolade over één van de cakes en bestrooi met sprinkles.
- Maak karamel door de suiker met het water op hoog vuur aan de kook te brengen en te laten karameliseren tot een mooie goudbruine kleur.
- Schep de noten erdoorheen en zorg dat alle noten met een laagje karamel bedekt zijn en schep dit over de andere cake. Laat het goed afkoelen.
Recepten met chocolade
De laatste maanden grijp ik steeds vaker naar chocolade om mee te bakken en geef me eens ongelijk! Van bakken met chocolade krijg ik geen genoeg want het levert altijd de meest fantastische gebakjes, taarten, koekjes en ander lekkers op. Hier alvast een paar suggesties om te bakken en typ gerust chocolade in de zoekbalk in voor nog meer lekkers!