Review Philips Airfryer

friet uit de Airfryer

Jullie hebben vast via via al iets over de Airfryer gehoord. Mijn schoonouders hebben hem vorig jaar aangeschaft en daar hebben we weleens lekkere knapperige frietjes uit gegeten maar alleen voor friet schaf je niet speciaal een machine aan. Toch was ik wel erg nieuwsgierig naar ‘gezond frituren’ en natuurlijk naar het resultaat. Dus wat een geluk dat ik hem als bloginsider voor Uit Pauline’s keuken uitgebreid mocht testen!

Ik heb hem nu bijna 3 weken in huis en heb er al verschillende dingen in bereid. Uiteraard de speciale Aviko supercrunch friet die ik erbij kreeg. Die wordt inderdaad heel erg knapperig en is snel klaar. Ook maakte ik zelf kipnuggets, polentafriet, courgetteloempia’s, churros, shortbread, krieltjes en hasselback aardappels.

De Airfryer is makkelijk in gebruik en is snel voorverwarmd. Het valt me op dat de bereidingstijd korter is dan in de oven. De loempia’s en kipnuggets komen er, net als de friet, goed krokant uit. Ook ruik je hem (bijna)  niet wat natuurlijk een enorm groot voordeel is ten opzichte van een friteuse. Zeker als je hem op je aanrecht kwijt kunt (het is een groot ding) dan is het makkelijk om hem te gebruiken. Zoals ik al schreef, is de Airfryer heel snel warm. Gisteren maakte ik Hasselback aardappelen. Normaal gesproken maak ik die in de oven maar dan duurt het enorm lang voor ze goed gaar en knapperig zijn. In de Airfryer waren ze met een half uur superknapperig en gaar. Heerlijk!

Hasselback potatoes

Zijn er ook minpunten te noemen? Ja, toch wel. Ik heb de XL versie maar die is nog steeds niet enorm groot. Je kunt er makkelijk friet in maken voor een gezin maar je kunt niet tegelijk friet en snacks erin bereiden dus dan moet je toch je oven of een koekenpan gebruiken. Dat is ook niet heel erg natuurlijk want je hebt nog steeds lekkere friet. Ook vind ik hem onhandig om in te bakken. Je kunt het, net als de shortbread, niet makkelijk uit de Airfryer pakken. En de churros waren gewoon niet lekker uit de Airfryer, die moeten toch echt in hete olie dichtgeschroeid worden. Vanwege de maat kun je er bovendien maar weinig tegelijk bakken. Dus qua zoetigheid gaat er voor mij weinig boven een normale oven.

shortbread

Al met al vind ik de Airfryer wel een aanwinst en zeker de moeite waard. Snel, makkelijk, veelzijdig en gezond in een apparaat. Ik vind het wel super! Ik blijf hem natuurlijk gebruiken dus jullie zullen wel vaker recepten voorbij zien komen die je ook in de Airfryer kunt bereiden. Voor nu krijgen jullie alvast het recept voor de courgetteloempia’s van me.

courgetteloempia's

Courgetteloempia’s, 16 stuks

 • 1 pak filodeeg (16 vellen)
 • 2 courgettes in kleine blokjes
 • 1 ui, fijn gesnipperd
 • 100 gram oude geraspte kaas
 • olijfolie
 • peper en zout
 • oregano
 1. Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan.
 2. Bak hierin de ui en courgette zacht.
 3. Breng op smaak met peper, zout en oregano en laat afkoelen.
 4. Leg op ieder vel filodeeg een beetje courgettevulling.
 5. Bestrooi met wat geraspte oude kaas en rol op zoals op de afbeelding.oprollen-loempia
 6. Verwarm de Airfryer op 200 graden en bak de loempia’s in 8 minuten goudbruin.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.