Review Mathijs Maaltijdbox

Mathijs Maaltijdbox

Op de Libelle Zomerweek bezocht ik met mijn moeder
de stand van Mathijs Vrieze, tv kok en kookboekenauteur. Mathijs biedt daarnaast ook verschillende maaltijdboxen aan. Nu was ik altijd al erg benieuwd naar zo’n maaltijdbox en vanwege de Zomerweek had hij een mooie aanbieding om het eens uit te proberen. Daarnaast is de Mathijs maaltijdbox als beste getest in vergelijking met de andere maaltijdboxen. Tijd om er een keer mee te gaan koken!

Ik heb gekozen voor een variatiebox. Deze is voor 2 personen maar omdat mijn kinderen nog niet zoveel eten, kom ik daar vast wel mee uit. En anders heb ik meestal genoeg in huis om er nog iets bij te maken. Maandag werd de box bezorgd en ik vond het toch wel even gek om mijn eten bezorgd te krijgen. Normaal doe ik iedere week boodschappen en kijk ik gewoon naar wat er te krijgen is en thuis verzin ik er wel een receptje bij. Nu worden de recepten erbij geleverd en heb je alles (behalve wat basisingrediënten zoals olijfolie en peper en zout) om 3 maaltijden te maken. Ook wel eens lekker om niet te hoeven bedenken wat we gaan eten 🙂 Alle producten zitten netjes ingepakt en zijn van goede kwaliteit. Ik ben blij verrast dit te zien. Control freak als ik ben, zoek ik toch altijd het liefst mijn eigen groenten uit. Maar dit ziet er goed uit!

Qua ingrediënten zijn het producten die ik zelf ook vaak gebruikt. Ik ben blij dat er veel groenten bij zit en ook de recepten zien er goed uit. Lekker gevarieerd en gezond. Het zijn gerechten die ik zelf ook zou maken. In die zin misschien niet heel verrassend maar dat is ook niet de opzet van zo’n maaltijdbox. Ik denk dat het vooral gaat om het gemak. De maaltijden zijn ook allemaal in maximaal een half uur te maken, erg prettig. Doordeweeks sta ik zelden langer in de keuken.

Het eerste recept dat ik heb gemaakt, waren wraps met mihoensalade en varkensreepjes. Het was heerlijk en ook voor mensen die niet zoveel kookervaring hebben, staat alles duidelijk omschreven. Het kan bijna niet fout gaan!

Dit recept is voor 2 personen maar het is een ruime hoeveelheid. Je zou er ook met z’n 3-en van kunnen eten. Wel zou ik dan iets meer vlees toevoegen maar het hoeft niet.

Mathijs Maaltijdbox

Wraps met mihoensalade en varkensreepjes

1 bakje ketjap woksaus (eigen recept van Mathijs)
1 bos bospeen
1 limoen
100 gram mihoen
1 prei
10 gr sesamzaadjes
150 gram taugé
200 gram varkensreepjes
Verse koriander
4 st volkoren Libanees platbrood
Olijfolie
Zout en peper

Mathijs Maaltijdbox

  1. Zet een grote kookpan met water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Bak de varkensreepjes 8-10 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur in een scheutje olie. Voeg in de laatste minuut 4 el. woksaus toe en meng door elkaar.
  3. Schil de wortels en snijd in dunne plakjes (2 wortels p.p. of meer). Snijd de prei in halve ringen. Was de groenten.
  4. Kook de wortel 4 minuten. Voeg de taugé, prei en mihoen toe en kook nog 2 minuten. Giet de mihoen met groenten af.
  5. Hak de koriander fijn. Maak een dressing in een kom van limoensap (halve limoen), sesamzaadjes, 2 el. koriander, scheutje olijfolie en een snufje zout en peper. Voeg toe aan de mihoensalade en meng door elkaar.
  6. Smeer de platbroden in met een beetje olie. Bak de platbroden 1 minuut om en om op hoog vuur in een droge koekenpan. Dan krijgen ze een lekkere bite.
  7. Verdeel de mihoensalade en vlees over de platbroden. Voeg eventueel naar smaak wat limoenrasp en koriander toe. Geniet ervan!

Ook de andere 2 gerechten: Krokante kip met geroosterde groenten en Parelcouscous met köfte vallen zeer goed in de smaak! Ook deze zijn eenvoudig te bereiden en de porties zijn ruim voldoende. Ik ben enthousiast!

Ik had niet verwacht dat ik zo enthousiast en tevreden zou zijn over een maaltijdbox. Het is erg gemakkelijk en zeker als je allebei werkt dan is het een uitkomst. Je weet zeker dat je alles in huis hebt, het is snel klaar en smaakvol bovendien. Daarnaast is het voldoende gevarieerd en gezond zonder rare toevoegingen. Ik vind het wel een groot nadeel dat het zo duur is. Er wordt wel met zoveel mogelijk duurzame producten gewerkt en het ziet er echt allemaal goed uit maar voor mij persoonlijk is € 39 voor 3 dagen voor 2 personen voor alleen het diner te duur. Dat zal voor iedereen anders zijn en het ligt er natuurlijk ook aan hoe en waar je normaal gesproken boodschappen doet. Dus voor mij geen abonnement maar ik ga er in drukke periodes waarschijnlijk nog wel eens gebruik van maken. Je hoeft namelijk bij de Mathijs maaltijdbox niet minimaal 2 boxen af te nemen en je zit nergens aan vast. Kijk, dat vind ik dan weer een voordeel!

Mathijs Maaltijdbox

krokante kip

Oh ja, dit is puur mijn eigen mening en er is niets gesponsord in dit blogbericht 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.