pulled pork met red coleslaw

pulled pork met red coleslaw

Ik had nog nooit zelf pulled pork gemaakt. Ongelooflijk he?! Weleens gegeten en het is zo lekker dus het stond al lang op mijn verlanglijstje. Maar toch vraag je je dan af of je het zelf ook zo superlekker krijgt. Nou, het is gelukt hoor! Je moet er wel wat geduld voor hebben want het ligt uren in de oven maar daarna kun je echt genieten. En waarschijnlijk de dag erna ook nog wel want het is een groot stuk vlees. Uiteindelijk is het helemaal niet moeilijk. Je moet alleen even bedenken wanneer je het wilt gaan eten en dan de dag van tevoren beginnen met de voorbereiding. Op de dag zelf stop je het stuk vlees zo rond de middag in de oven en dan gewoon wachten. Echt, je geduld wordt beloond! Dit recept voor pulled pork met red coleslaw is het wachten meer dan waard!

pulled pork met red coleslaw

Zelf brood bakken

De coleslaw kun je ook van tevoren maken, hij wordt er ook alleen maar lekkerder van. Ik bakte zelf een ciabatta maar dat is wel weer een intensief klusje dus ik begrijp het best als je gewoon voor ander robuust brood gaat. Ook lekker natuurlijk. Maar ik ben stiekem wel heel trots op het resultaat van mijn eerste ciabatta. Echt helemaal perfect gelukt! Het recept daarvoor vind je in het boek ‘meer brood uit eigen oven‘ van Levine van Doorne. Haar boeken zijn echt een aanrader, alle recepten worden zo goed uitgelegd dat het bijna niet kan mislukken. En nee, ik bak niet vaak brood. Oh ja, ik denk dat je alle bij elkaar met de voorbereiding misschien hooguit 30 minuten kwijt bent, weinig toch?!

Hoe maak je deze lekkere pulled pork met coleslaw?

Zoals gezegd heb je eigenlijk niet heel veel bijzonders nodig voor deze pulled pork met coleslaw. Dit is de uitgebreide versie met een marinade van een dag maar je kunt ook alleen de kruidenmix gebruiken en de marinade overslaan zodat je de pulled pork op de dag zelf kunt eten. Wat je wel nodig hebt, is een vleesthermometer. De kerntemperatuur van pulled pork is belangrijk want je wilt natuurlijk geen taaie hap. Verder doet de oven het werk. Geniet ervan!

pulled pork met red coleslaw

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord coleslaw, pulled pork
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Marineren 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • grote ovenschaal

Ingrediënten

  • 1,5 kg procureur
  • olijfolie

Kruidenmix

  • 1 tl gemalen komijn
  • een tl chilipoeder
  • 1 tl cayenne peper
  • een tl paprikapoeder
  • 1 tl zout en peper
  • 30 gram bruine suiker

Marinade

  • 30 gram bruine suiker
  • 500 ml koud water
  • 1 eetlepel kruidenmix
  • 3 eetlepels zout
  • 1 laurierblad
  • 2 teentjes knoflook in plakjes

Coleslaw

  • 200 gram fijngesneden rodekool
  • 1/2 winterwortel geraspt
  • 4 takjes peterselie grofgehakt
  • 45 gram mayonaise
  • 1/2 eetlepel appel azijn
  • 1 à 2 theelepels mosterd
  • 1/2 theelepel selderiezout
  • zout en peper naar smaak
  • robuust brood om te serveren
  • optioneel: barbecuesaus of mayonaise

Instructies

  • Begin een dag van te voren. Roer voor de kruidenmix alles door elkaar.
  • Voor de marinade roer je het zout door het koude water tot het is opgelost.
  • Voeg de kruidenmix, het laurierblad, knoflook en de bruine suiker toe en roer goed.
  • Spoel de procureur af, snijd overtollig vet weg en doe hem in een bak die je af kunt sluiten. Zo'n zip diepvrieszak werkt ook heel goed. Ik gebruikte een 3 literzak.
  • Giet de marinade bij de procureur en sluit de bak of zak goed af. Zorg dat de procureur helemaal onder staat. Ik bewaarde de zak in de deur van de koelkast en laat dit een dag en een nacht marineren.
  • Haal de procureur uit de marinade en dep goed droog. Verdeel de rest van de kruidenmix over de procureur en wrijf het goed in.
  • Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius en leg de procureur in de ingevette ovenschaal.
  • Steek een vleesthermometer in het dikste gedeelte en dek af met aluminiumfolie.
  • Laat zo'n 4 uur garen, afhankelijk van de grootte, tot een kerntemperatuur van 70 graden.
  • Verhoog dan de temperatuur naar 150 graden Celsius en haal het aluminiumfolie eraf als de procureur een kerntemperatuur heeft van 80 graden.
  • Laat hem garen tot hij een kerntemperatuur heeft van rond de 90 graden. Dat lijkt vrij hoog maar doordat hij zo lang gemarineerd heeft, wordt hij absoluut niet droog en juist malser van langer garen. Maak je dus ook geen zorgen als hij wat warmer wordt dan dat.
  • Laat de procureur vervolgens nog minimaal een half uur in aluminiumfolie rusten.
  • Roer een dressing van de mayonaise, de azijn, de mosterd en het selderiezout.
  • Breng de dressing op smaak met zout en peper en proef of er eventueel nog mayonaise, mosterd of azijn bij moet.
  • Schep vervolgens de kool, wortel en peterselie door elkaar.
  • Schenk dan de dressing erover en meng alles goed. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Trek de procureur uit elkaar met 2 vorken, het moet makkelijk uit elkaar vallen, net als draadjesvlees.
  • Schep tenslotte wat coleslaw op een snee brood, leg de pulled pork erop en genieten maar!
pulled pork met red coleslaw
pulled pork met red coleslaw

Zin in nog meer recepten met varkensvlees?

Ga jij deze pulled pork met red coleslaw maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.