Incagranen met rodekool

Incagranen met rodekool
IMG_7819
Ik zat vandaag met een ziek kindje thuis. Gelukkig was hij niet erg ziek maar toch, de dagen worden kouder en dan lopen ze toch snel iets op. Al die koppies bij elkaar in de klas zorgt natuurlijk voor een lekkere bron van virussen. Maar ik mag niet klagen want eigenlijk zijn mijn jongens zelden ziek en dan nog is het meestal snel weer over. Ik hoop dat dat zo blijft natuurlijk!

In ieder geval is koken dan niet de top prioriteit. Je wilt eigenlijk gewoon de hele dag lekker met ze op de bank zitten en knuffelen. Dus dan maak ik iets dat snel klaar is. Ik hou wel van de herfst. Niet van het grauwe natte weer natuurlijk maar wel van al het eten dat er weer is en waar je ook automatisch trek in krijgt. De stamppotten bijvoorbeeld maar ook alle koolsoorten die weer te krijgen zijn. Rode kool is ook super om te roerbakken en met wat pittige kruiden geef je het echt een opkikker. Laat voor een vega versie gewoon de spekreepjes weg en vervang ze eventueel voor wat gebakken uitjes.
Voor 4 personen
  • 300 gram inca granen (AH)
  • 1/2 rodekool in dunne reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 1/2 tl  van elk kurkuma, gember en komijn
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 groentebouillonblokje
  • olijfolie
  • 150 gram spekreepjes
  • peper zout
  • 50 gram feta
  • erbij: Griekse yoghurt en verse peterselie
  1. Kook de inca granen volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met het bouillonblokje.
  2. Verhit een ruime pan met 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de spekreepjes uit. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Gooi het bakvet van de spekreepjes niet weg maar bak de kurkuma, gember, chilipoeder en komijn er 1 minuut in.
  4. Voeg dat de ui, bleekselderij, wortel en rodekool toe en roerbak dit tot de groenten gaar is, zo’n 8 à 10 minuten.
  5. Giet de incagranen af en schep door de groenten heen.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer met de spekreepjes, verkruimelde feta, peterselie en een flinke eetlepel Griekse yoghurt.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.