fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Cakerol met bramenjam en vanille slagroom voor Valentijnsdag

Cakerol met bramenjam en vanille slagroom voor Valentijnsdag

Het is weer bijna zover: de dag van de liefde! Op 14 februari kun je bij je (digitale) brievenbus gaan liggen voor alle liefdesverklaringen die je gaat ontvangen. Nou heb ik dat nog nooit gehad maar erover dagdromen blijft leuk. En wie weet verrast mijn man me wel met iets leuks alhoewel hij natuurlijk niet persé op Valentijnsdag hoeft te wachten om dat te doen haha. In ieder geval blijft het leuk om helemaal in de stijl van de liefde te bakken want je weet het: liefde gaat door de maag. En dus krijg je van mij dit recept voor een heerlijke cakerol met bramenjam en vanille slagroom voor Valentijnsdag!

cakerol met bramenjam en vanilleslagroom voor Valentijnsdag

Hartjes patroon maken in het cakebeslag

Leuk effect hè, die hartjes in het beslag? Zo wordt je cakerol ineens een echte eyecatcher die naast lekker ook nog eens heel mooi is om te zien! Maar hoe doe je dat nu? Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Zeker bij een figuur als een hartje. Je hebt er niet veel bijzonders voor nodig. Bakpapier, kleurstof en 2 spuitzakken waarvan 1 met een klein spuitmondje en 1 met een wat groter spuitmondje. Je tekent met potlood een hartjespatroon op een vel bakpapier en dat leg je ondersteboven op een bakplaat. Als je het biscuit beslag hebt gemaakt, kleur je een deel daarvan met kleurstof en vervolgens spuit je met behulp van een spuitzak hartjes op de bakplaat. Daarna vul je de ruimtes tussen de hartjes op met de rest van het beslag en dan maak je het voorzichtig glad met een paletmes of spatel. Even bakken en dat is alles!

cakerol met bramenjam en vanilleslagroom voor Valentijnsdag

Cakerol met bramenjam en vanille slagroom voor Valentijnsdag

Voor deze cakerol met bramenjam maak ik gebruik van een mix voor biscuit. Ik had het nog in huis en het is goed van smaak. Bovendien lukt het altijd en je wilt gewoon een mooie cakerol. Natuurlijk kan ik zelf biscuit maken maar in het geval van deze cake voor Valentijnsdag gaat het vooral om het effect en het patroon in de cake. Soms moet je het ook niet te moeilijk maken toch? Wat dat betreft is het maken van dit cakerecept een makkie maar wel erg leuk om te doen! Deel je het resultaat met me?

Cakerol met bramenjam en vanille slagroom voor Valentijnsdag

Verras je Valentijn met deze eenvoudige maar overheerlijke Cakerol met bramenjam en vanille slagroom voor Valentijnsdag
Gang Tussendoortje
Trefwoord cake, slagroom, valentijnsdag
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 8 personen

Equipment

  • 2 spuitzakken met 1 kleine en 1 groter spuitmondje
  • bakpapier
  • vochtige schone theedoek

Ingrediënten

  • 330 gram biscuitmix (ik gebruik Brand New Cake)
  • 250 gram ei ongeveer 5 eieren
  • 35 ml water
  • roze kleurstof
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 25 gram kristalsuiker
  • 6 el bramenjam

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).
  • Meng de ingrediënten. Klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid na mixen.
  • Teken hartjes op een vel bakpapier en leg dit omgekeerd op de bakplaat.
  • Schep 6 flinke eetlepels van het beslag in een kom en breng dit met roze kleurstof op kleur. Het is afhankelijk van de soort kleurstof hoeveel je nodig hebt. Begin altijd met een klein beetje.
  • Schep het beslag in een spuitzak en spuit hartjes op het vel bakpapier. Zorg dat ze goed gevuld zijn.
  • Doe het overige beslag ook in een spuitzak en vul de ruimtes tussen de hartjes zo goed mogelijk op.
  • Egaliseer het beslag met een paletmes en bak de biscuit in 8 tot 10 minuten gaar.
  • Schuif de plak biscuit na het bakken met bakpapier en al op het aanrecht en dek af met een vochtige schone theedoek.
  • Klop ondertussen de slagroom met de vanille en suiker stijf.
  • Haal de theedoek voorzichtig van de biscuit af en leg er een schoon vel bakpapier op.
  • Draai de biscuit om en haal voorzichtig het bakpapier van de bovenkant af. Je ziet nu je hartjespatroon.
  • Leg er weer een schoon vel bakpapier op, draai het om en bestrijk de binnenkant van de biscuit (dus niet waar je de hartjes ziet) met de jam.
  • Verdeel vervolgens de slagroom erover en houdt 1,5 cm vrij aan de rand.
  • Rol nu voorzichtig, met behulp van het bakpapier de biscuit op vanaf de smalle kant. Snijd de zijkanten eventueel netjes bij en leg de cake met behulp van een spatel op een bord.
  • Je kunt de cakerol nog decoreren met extra slagroom en vers fruit als je dat wilt.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen Scroll Up