brownie kerstballen

Brownie kerstballen

Kerstlekkers

Oh, wat is er toch een hoop lekkers te maken rondom Kerst. Nu eet ik het hele jaar door heerlijk maar ik vind Kerst zo gezellig en al dat kerstlekkers ook. Het is een dankbaar thema en je kunt je echt helemaal uitleven met lekkere gerechtjes in kerstsfeer. Qua lekkers heb ik onder andere al Kerstschuimpjes, een Witte chocolade cranberry taart en een Koekjes kerstboom gemaakt. Vandaag maakte ik deze lollige brownie kerstballen. Ziet er gezellig uit toch? Daarna stop ik er even mee qua kerstlekkers want na Kerst komt oud & nieuw en ik ga aan de slag met oliebollen….. Het is maar goed dat ik een hoop sport haha. Ik wens jullie allemaal een fantastische Kerst!

Met dit recept maak je een flinke rechthoek aan brownie. Je moet natuurlijk uitsteken dus dan moet je de ruimte hebben. De losse stukjes kun je gewoon zo snoepen 🙂

Ingrediënten en bereidingswijze

  • 160 ml water
  • 60 gram cacaopoeder
  • 120 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 225 gram roomboter
  • 300 gram suiker
  • 2 eieren + 2 eidooiers
  • 1 tl vanille extract
  • 220 gram bloem
  • snuf zout
  • extra: royal icing, sprinkles, een spuitzak,  een ronde uitsteekvorm en kleine candy canes
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (Boven- en onderwarmte).
  2. Doe het water en cacaopoeder in een steelpan en breng aan de kook.
  3. Roer goed door tot het egaal is. Voeg dan de chocolade toe en roer tot een gladde massa.
  4. Smelt de boter en doe dit in een grote kom.
  5. Klop de suiker erdoor en vervolgens de eieren en eidooiers.
  6. Doe de vanille erbij, een snuf zout en het chocolademengsel.
  7. Roer alles goed door.
  8. Voeg tenslotte de bloem toe en spatel erdoor heen.
  9. Stort het beslag in een met bakpapier beklede rechthoekige vorm van 35 x 25 cm en bak in 25 minuten gaar.
  10. Laat afkoelen op een rooster.
  11. Controleer met een satéprikker.
  12. Maak de helft van het recept van de royal icing.
  13. Steek rondjes uit de brownie en steek er voorzichtig een candy cane in zodat het op een haakje lijkt.
  14. Doe de royal icing in een spuitzak en knip hier een puntje vanaf.
  15. Versier de kerstballen naar wens en geniet ervan!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.