Blueberry muffins
Ik heb regelmatig blueberry muffins gemaakt. Het is nog best lastig om een goed recept voor muffins te vinden. Ik vind ze vaak droog of toch wat flauw qua smaak. Dat is natuurlijk zonde want daardoor bakte ik ze nog maar zelden maar je hebt ook niet altijd zin om een hele taart te bakken.
Met dit recept hoeft dat niet meer. Luchtige muffins met een soort crumble bovenkant en vol met blauwe bessen! Ze zijn makkelijk te maken en snel klaar. Heel fijn dus want dit zijn heerlijke muffins!
Voor 18 muffins
- 250 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 3 eieren
- 150 gram kristalsuiker
- 245 gram Griekse yoghurt
- 120 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille extract
- 235 gram blauwe bessen
- 1-2 eetlepels bloem
Extra nodig: muffinvorm en muffinpapiertjes
Topping
- 125 gram bloem
- 100 gram kristalsuiker
- 115 gram roomboter
- 1 theelepel kaneel
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Zet de muffinpapiertjes klaar in de muffinvorm.
- Smelt de roomboter voor de topping en laat afkoelen. Roer de bloem, suiker en kaneel door elkaar. Voeg de gesmolten boter toe en roer het met een vork door elkaar tot een kruimelig geheel.
- Doe voor de muffins de bloem, suiker, bakpoeder en zout in de kom van de mixer.
- Voeg al mixend een voor een de eieren toe.
- Als de eieren volledig zijn opgenomen kunnen de yoghurt, olie en het vanille extract erbij.
- Schep 100 gram blauwe bessen om met een eetlepel bloem zodat ze net bedekt zijn met een laagje bloem. Spatel ze rustig door het beslag.
- Schep het beslag in de vormpjes. Vul ze ongeveer voor 2/3.
- Verdeel de resterende bessen erover en bedek ze royaal met het topping mengsel.
- Verlaag de oventemperatuur naar 190 graden. Bak de muffins in 18-20 minuten gaar. Controleer met een sateprikker.
- Laat ze afkoelen.