Knapperige pindakoeken
Ik was eigenlijk van plan om een variant op mijn havermoutkoeken te maken maar ik vergat een aantal ingrediënten 🙂 Eigenlijk maar goed ook want deze heerlijke koeken waren het resultaat!
- 100 gram pinda’s (ongezouten)
- 225 gram boter
- 140 g bruine suiker
- 100 gram rietsuiker
- 190 gr bloem
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 1/2 tl zout
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan. Laat afkoelen.
- Klop de suiker met boter romig.
- Voeg het ei toe.
- Meng de gezeefde bloem, bakpoeder, baking soda en zout door het botermengsel.
- Vorm een geheel van het deeg verdeel dit in kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat. Houd voldoende tussenruimte aan.
- Bak ze in zo’n 10-12 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.