Pistachekoekjes
Goedemorgen! Het is weer zondag dus tijd voor een heerlijk bakrecept. Deze keer heb ik weer een lekker koekjes recept voor jullie en geloof me, dit wil je! Heerlijke knapperige pistachekoekjes die makkelijk te maken zijn en, op de rusttijd van het deeg na, snel gebakken. Je maakt er aardig wat met dit recept maar ze zijn zo op want deze pistachekoekjes zijn verslavend lekker! Binnenkort komt er ook nog een heerlijk dessert online met deze koekjes dus maak gerust een dubbele portie deeg en bewaar het in de vriezer. Fijne zondag!
Voor 35 koekjes
10 minuten
8 – 10 minuten
makkelijk
Bereidingswijze en ingrediënten pistachekoekjes
- 60 gram havermout
- 40 gram pistachenoten, geroosterd
- 150 gram suiker
- 90 gram roomboter
- 35 gram bloem
- 1/2 tl vanille extract
- 30 gram losgeklopt ei
- snuf zout
- 1/4 tl bakpoeder
- Maal de havermout met de pistachenoten in een keukenmachine fijn.
- Doe de suiker en het zout erbij en voeg vervolgens de bloem en bakpoeder toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Smelt de boter in de magnetron en voeg het bij het mengsel.
- Meng tenslotte het ei met het vanille extract erdoor . Roer dit goed tot het een geheel is.
- Laat het deeg minstens 1 uur in de koelkast rusten. Beter is het nog om het een nacht te laten staan.
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak balletjes van 10 gram van het deeg (ongeveer een volle theelepel) en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Je hoeft ze niet plat te maken, ze worden vanzelf plat.
- Bak ze in 8,5 minuut goudbruin en laat ze afkoelen op de bakplaat.
Wil je vandaag nog meer koekjes bakken? Ik heb hier nog wat smakelijke recepten op een rij gezet:
Ga jij deze pistachekoekjes maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.