Avocado pesto salade

avocado pestosalade
Vorige week deelde ik al met jullie hoe makkelijk het is om zelf pesto te maken. Dit heerlijke smeuïge mengsel van basilicum, parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie smaakt fantastisch op je pizza, in je pasta, op een broodje, met sperziebonen maar ook door een simpele salade geeft het net wat extra’s. Dit voorgerechtje at ik pas in een restaurant en natuurlijk moest ik dat thuis ook maken. Zo smaakvol en eigenlijk zo eenvoudig te maken! Ik at het gisteren als lunch maar met een diner zet je het als voorgerecht op tafel. En waarom niet als bijgerecht bij de BBQ?! Eet smakelijk!

Voor 2 personen:

  • 1 avocado
  • 1 volle eetlepel pesto 
  • 2 romatomaten
  • peper en zout
  • extra: rucola, olijfolie, citroensap
  1. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep dit voorzichtig uit de schil en doe in een kom. Gooi de schil niet weg.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en doe ze bij de avocado.
  3. Schep de pesto door de tomaten en avocado en meng dit voorzichtig. Breng nog wat extra op smaak met peper en zout.
  4. Doe het avocado-tomatenmengsel voorzichtig in de avocadoschil en serveer met wat rucola, aangemaakt met wat olijfolie en citroensap.

avocado pestosalade

 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.