Vijgen havermoutkoekjes
Foodblogswappen met Pien’s keuken
Tijd voor de maandelijkse foodblogswap! Ik mocht weer iets kiezen van Pien’s Keuken en dat vond ik erg leuk want Paulien houdt van gezond genieten! En laat ik daar nu net naar op zoek zijn! Ik merk dat mijn zoontje best wel een beetje druk wordt van suiker dus tijd om lekkere snacks te gaan uitproberen die minder of geen (geraffineerde) suikers bevatten. Deze vijgen havermoutkoekjes zijn zoet door de vijgen en door de agavesiroop maar van dat laatste zit er maar heel weinig in dus het zijn best verantwoorde koekjes! Ze zijn voedzaam en nog lekker ook! De volgende keer doe ik er misschien nog wel stukjes noten door!
Snel beslag en bakken maar
Eerder maakte ik van Pien’s Keuken heerlijke kaascrackers maar nu wilde ik dus iets zoets. Haar dadel havermout powerkoeken zijn supermakkelijk te maken, je doet simpelweg alles in de keukenmachine en klaar is je beslag. Ik heb een twist aan het oorspronkelijke recept gegeven door de dadels te vervangen voor vijgen en door de rijstsiroop te vervangen door agavesiroop. Ik vind deze koekjes echt ideaal als tussendoortje voor mijn zoontje dus ik ga ze vast vaker maken! Bedankt Pien voor je inspiratie!
Ingrediënten en bereidingswijze vijgen havermoutkoekjes
Voor ongeveer 16 koeken
Bereidingstijd: 30 minuten
- 150 gram gedroogde vijgen
- 75 gram havermout
- 75 gram boekweitmeel
- 1 theelepel kaneel
- 105 ml water
- 2 eetlepels agavesiroop
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de vijgen in de kom van je keukenmachine en maal ze tot een puree.
- Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot het een geheel vormt.
- Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een walnoot van het beslag en leg ze op de bakplaat.
- Maak de koekjes wat platter en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de vijgen havermoutkoekjes afkoelen op een rooster en bewaar ze in een weckpot.