Spinaziesalade met peer en pecannoten

Spinaziesalade met peer en pecannoten

Bloggers meetup

Afgelopen vrijdag organiseerde ik mijn tweede bloggers meetup! Ik ga er nog een uitgebreider verslagje van maken maar het was weer zo ontzettend leuk! Het is heerlijk om mensen te ontmoeten die dezelfde passie hebben als jij. Dan vliegt de tijd en is het eigenlijk altijd te snel voorbij. En waar foodbloggers bij elkaar komen, wordt natuurlijk gegeten! Wij maakten onder andere deze heerlijke spinaziesalade met peer en pecannoten.

spinaziesalade met peer en pecannoten

Appels en peren

Voor zo’n meetup zoek ik ook altijd wat sponsors want zo kunnen we kennis maken met bepaalde producten en kan ik nog een leuke goodiebag samenstellen. Van Fruitmasters kregen we een hele doos vol met Kanzi appels en Conference peren dus daar konden we mee aan de slag. Deze spinaziesalade met peer en pecannoten is eigenlijk heel eenvoudig maar door de gekaramelliseerde pecannoten en de granaatappelpitjes wordt het een feestelijk geheel. Voor de dressing maakten we trouwens weer gebruik van de olijfolie van Flor y Sabor, een heerlijke milde olie met een bijzonder verhaal!

Ingrediënten en bereidingswijze spinaziesalade met peer en pecannoten

  • 300 gram spinazie
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 115 gram pecannoten
  • 1 granaatappel
  • 2 peren
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels suiker
  • peper en zout naar smaak
  1. Start met de pecannoten. Je gaat ze karamelliseren voor een nog intensere smaak.
  2. Doe de roomboter met de suiker in een koekenpan.
  3. Laat al roerend smelten en blijf roeren tot de suiker opgelost is. Dit duurt best een tijdje.
  4. Roer de pecannoten erdoor en zorg dat alle pecannoten met het botermengsel bedekt zijn.
  5. Laat dit 5 à 10 minuten koken tot de pecannoten goed gekaramelliseert zijn.
  6. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen.
  7. Klop een dressing van de balsamico azijn, olijfolie, honing en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de spinazie over een groot bord.
  9. Maak de granaatappel schoon en strooi de pitjes over de spinazie.
  10. Schil de peren en snijd ze in dunne partjes.
  11. Verdeel de peren over de spinazie en verbrokkel de geitenkaas erover.
  12. Voeg tenslotte de pecannoten toe en hussel alles voorzichtig door elkaar.
  13. Sprenkel de dressing erover en serveer.

Hou je van spinaziesalades? Kijk dan ook eens bij dit recept: Spinaziesalade met zoete aardappel en geitenkaas



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.