Gepofte aardappels met gerookte zalm
Samenzijn met vrienden en familie
Pasen staat voor mij voor gezellig samenzijn met familie en vrienden. Een tafel voor heerlijkheden, of dat nu voor het ontbijt of de brunch is. Het liefst natuurlijk met lekker weer zodat je buiten kunt eten maar dit jaar valt Pasen vroeg dus ik reken maar niet op een warm zonnetje. Maar wat wel geregeld kan worden, is lekker eten op tafel! Ik maakte deze gepofte aardappels met gerookte zalm pas en vind het een perfect gerecht voor de Paasbrunch!
Zalm
Gerookte zalm is toch wel een favoriet onderdeel van een Paasmaaltijd. Het combineert supergoed met zoveel verschillende gerechten! Ik maakte ook al heerlijke omeletrolletjes met zalm, groene asperges en zeekraal die het ook goed doen tijdens Pasen. Nu heb ik het wat klassieker gehouden door aardappels te poffen maar door de ricotta en kappertjes wordt het toch weer een anders dan anders gerechtje! Wat gaan jullie doen met de Paasdagen? Geniet er in ieder geval van!
Ingrediënten en bereidingswijze gepofte aardappels met gerookte zalm
- 6 middelgrote aardappels
- 100 gram gerookte zalm
- 250 gram ricotta
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 sjalotje
- olijfolie
- dille
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius of verwarm de Airfryer voor op dezelfde temperatuur.
- Was de aardappels grondig en dep ze droog.
- Leg ze in een ovenschaal en pof ze in 50 minuten tot ze gaar zijn. In de Airfryer duurt dit ongeveer 25 minuten.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
- Snipper de ui.
- Bak de ui en de kappertjes tot de ui zacht is.
- Laat het uimengsel afkoelen en meng dan met de ricotta.
- Snijd de helft van de zalm in stukjes en meng dit ook door de ricotta.
- Laat de aardappels iets afkoelen en snijd dan een kapje van de bovenkant af.
- Hol de aardappels iets uit.
- Doe het aardappelkruim bij het ricottamengsel en prak erdoorheen.
- Breng op smaak met peper, zout en dille.
- Schep een flinke eetlepel van het ricottamengsel in de aardappels en maak af met een plakje gerookte zalm.