Snelle cinnamon rolls
We hadden nog een blikje croissantdeeg staan dat over was van moederdag. Zonde om weg te gooien natuurlijk maar ik ben nooit zo gek op de croissantjes uit blik. Dus bedacht ik er een ander recept mee. Croissantdeeg leent zich namelijk ook heel goed voor een zoet dessert of als brunchgerecht. Eenvoudig, snel en makkelijk: deze snelle cinnamon rolls zijn verrukkelijk en een feest op tafel!
Inhoudsopgave
snelle cinnamon rolls
Voor 18
rolletjes
Bereidingstijd
10 minuten
Baktijd
20 minuten
Eenvoudig
ingrediënten
- 2 eetlepels roomboter, gesmolten
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 blikje croissantdeeg
Bereidingswijze snelle cinnamon rolls
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een ovenschaal in met boter.
- Open het blikje croissantdeeg zoals staat aangegeven op de verpakking en haal het deeg er voorzichtig uit. Ik had een blik voor 6 croissants en heb de lap deeg in 3 rechthoeken verdeeld.
- Bestrijk het deeg met gesmolten boter maar laat een rand van 1 cm over aan de zijkant.
- Meng de kaneel door de suiker en verdeel het over het deeg. Laat weer een rand van 1 cm over aan de zijkant.
- Besprenkel met de resterende boter en rol stevig op. Snijd elke rol in 6 plakjes en leg ze voorzichtig in de ovenschaal.
- Bak de snelle cinnamon rolls in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Houd jij ook zo van lekkere zoete broodrecepten? Bekijk ook eens deze:
- Krentenbollen uit het boek ‘Brood uit eigen oven’
- Havermoutbrood met vijgen
- Bananen kokosbrood
- Frambozen Bread and butter pudding met chocolade en Wentelteefjes
Ga jij deze snelle cinnamon rolls maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.