Chocolade cakepops met kokos maken
Inhoudsopgave
Hoe kun je chocolade cakepops met kokos maken?
Wist je dat er zoiets bestaat als kokospasta? Denk chocoladepasta, maar dan van kokos! Daarvan kun je dus zelf heerlijke chocolade cakepops met kokos maken.
Wat zijn cakepops?
Cakepops zijn ronde balletjes van cake die smeuïg blijven door er iets romigs doorheen te mengen. Zoals roomkaas of in dit geval kokospasta. Ik wilde al een tijdje cakepops maken en met deze pasta geef je gelijk smaak mee. Door ze daarna in een laagje pure chocolade te dippen, krijg je een soort bounty en dat is echt verrukkelijk! Ik heb ze samen met mijn kinderen gemaakt en dat maakt dit soort baksels extra leuk vind ik. Zo ben je ook nog eens gezellig samen bezig. Met dat herfstweer van de laatste dagen komt dat mooi uit.
Bereiding
Cake
- 125 gram roomboter
- 125 gram suiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- Snuf zout
- 2 el cacao
- 2 eieren
- 30 gram geraspte kokos
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop de boter en suiker romig.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schraap de zijkanten van de kom schoon zodat de eieren goed met de boter kunnen mengen. Mix op middelgrote snelheid.
- Zeef het bakmeel en cacaopoeder en meng het kort door het botermengsel.
- Voeg een snufje zout en de geraspte kokos toe.
- Schep het beslag in een ingevette, met bakpapier beklede cakevorm van 20 cm.
- Bak de cake in 25 min gaar. Controleer met een sateprikker.
- Laat volledig afkoelen.
Decoratie
- 175 gram romige kokospasta (AH)
- 350 gram pure chocolade
- sprinkles
- lollystokjes
- extra: een stuk piepschuim
- Als de cake is afgekoeld, vermaal hem dan tot fijn kruim in de keukenmachine.
- Doe het in een ruime kom en schep de kokospasta erbij.
- Kneed dit met je handen tot een geheel. Zorg dat alle kokospasta er goed door verdeeld is.
- Maak balletjes van ongeveer 30 gram per stuk van het mengsel. Ik moet zeggen dat ik dat nog vrij groot vind dus je kunt er ook voor kiezen om 25 gram te doen.
- Doe de balletjes in een bakje en zet ze minstens 4 uur in de koelkast. Als je niet zo lang wilt wachten, kun je ze ook laten opstijven in de vriezer. Let er dan wel op dat ze niet helemaal bevriezen en te hard worden.
- Hak de chocolade in kleine stukjes.
- Smelt 1/3 van de chocolade au-bain marie.
- Haal van het vuur en roer beetje bij beetje de rest van de chocolade erdoor tot je een glanzende massa hebt.
- Let op: nu moet je snel te werk gaan omdat de chocolade snel afkoelt en weer stolt.
- Steek een stokje in een cake balletje en haal deze door de chocolade. Schud het teveel aan chocolade eraf.
- Steek de cakepop in een stuk piepschuim en bestrooi gelijk met sprinkles.
- Bewaar de cakepops in de koelkast.
disclaimer: Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de romige kokospasta van De Blije Boterham. Dit product is mij ter beschikking gesteld door De Kroon op het Werk.